Csülkös bablevesben a csülökhöz érdemes-e enni pl. reszelt tormát? (vagy, ha azt nem, akkor mit? )
A csülökhöz a torma?
Csak pár száz éve eszik együtt a kettőt.
Ha külön tálalod a csülköt, akkor igen, de a leveshez nem annyira passzol a torma.
Szerintem a levessel együtt a csülök úgy, ahogy van , úgy jó.
Esetleg csak az ízlésre hivatkozva, lehet a levesbe egy kis ecetet tenni, vagy tálaláskor tejfölt, ami szintén valamelyest savanyítja.
Én, bab méretűre aprítom tálba a csülköt és rá szedem a levest, majd egy jó fej vöröshagymát minél kissebb kockákra ráaprítok.
Külön eszed a csülköt, tormát, savanyút, akármit ehetsz hozzá, ami neked passzol.
Köszi mindenkinek!!!
8-asnak: ettem már több vödör bablevest mindenféle segítség nélkül, de most főzöm először a csülkös verziót,(nemrég óta vagyok "konyhatündér") és -nyilván nem véletlen villant be a csülök plusz torma verzió. Persze, mint írta valaki : ha a levesben eszem a csülköt, akkor nem passzol hozzá a torma. Most már tisztán látok ebben a kérdésben. (ffi 59)
Igen, jól gondolok, különösen, ha egyszemélyes háztartást vezetsz. A csülök egyik részét felkockázhatod, és a levessel együtt eszed meg.
A másik felét pedig ha már kihűlt, lehet tormával, de pl. megszórod törtpaprikával + megkened zúzott fokhagymával, és hideg vacsoraként... fennséges kaja!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!