Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért nem tudok kenyeret vágni?

Miért nem tudok kenyeret vágni?

Figyelt kérdés

Nem volt szeletelt kenyér, de akárhogy vágom, nyiszálom, esik szét az egész, sima élű és recés élűvel is, igaz hogy elég friss, puha a kenyér, ez lehet a probléma vagy ennyire szerencsétlen vagyok?

Hogy vágjam??


2016. máj. 2. 18:50
 1/8 anonim ***** válasza:
23%
Nem éles a kés. A recés élűt meg dobd a kukába!
2016. máj. 2. 19:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 Alain Delon ***** válasza:
100%
Vagy a kenyér minősége kifogásolható.
2016. máj. 2. 19:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
95%
A kenyérvágókés mindig recés. Lehet, hogy túl friss vagy sületlen a kenyér. Akkor nem lehet szépen szeletelni.
2016. máj. 2. 19:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
49%

A kés minősége sem jó és a technikád sem. Gondolom az a fajta kenyérszelő vagy, aki szinte ráfekszik a kenyérre, és szinte nyomja lefelé hogy mielőbb a végére érjen a "nyiszálásnak" és nem engedi, hogy a kés szépen átvágja az épp soron következő apró kis részleteit az anyagnak.

A recés kés kiváló kenyérszeléshez, de csak a kiváló minőségű. Ha jó késed van, az olyan érzés használat közben, mintha részeddé válna.

2016. máj. 2. 19:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Vízszintesen húzogasd, minél hosszabban, és épphogy nyomd lefelé.

Ha így se jó, akkor szar a kés.

2016. máj. 2. 20:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
53%

A következő lehetőségek vannak:


1. Nem jó a kés, életlen

2. Nem jó a kenyér, sületlen vagy túlkelesztett

3. Az első kettő kombinációja

2016. máj. 2. 21:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:

de aranyosak vagytok, hogy egyikőtök sem írta, hogy én vagyok az életképtelen:Dd

időközben sikerült pár szeletet levágnom.


mindenkinek nyomtam a zöld kezet.

2016. máj. 2. 21:15
 8/8 anonim válasza:
Olyan szépre, egyenletesre sose fog sikerülni mint a gépé... Ha túl friss még géppel se lehet vágni egyébként... Sütés után min3-4 óra míg szelhető állapotú lesz... Recés késsel kell am vágni, és ha túl száraz akkor is szarul lehet csak szelni... A technikáját már előttem szólók leírák... De szerintem tök mindegy h mennyire lesz egyenletes ha csak otthonra kell nem vendégeknek stb... Ja és a pékségek többségében a tegnapi kenyeret adják el ma szelve... És a boltokba még annyira sem friss... Tudom ez nem a kérdéshez kapcsolódott de nem árt tudni... Üdv egy ex pékségi eladó
2016. máj. 8. 22:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!