Félliter kb. hány deka?
Figyelt kérdés
#félliter
2016. ápr. 28. 12:12
2/9 Dnyepropetrovszk válasza:
Fél liter kb fél kiló, azaz 50 deka.
4/9 anonim válasza:
szerintem ha pl. kiméred, hogy egy fél literes pohárba mennyi liszt/cukor fér bele, utána leméred mérlegen, pontosabb adatot kapsz. Ezt azért nem lehet így megállapítani, mert minden anyagnak más a sűrűsége.
5/9 Dnyepropetrovszk válasza:
Nem értelmetlen, csak épp pontatlan. De így látatlanban az a helyes válasz, amit én írtam. Csak ugye nem mindegy, hogy miről van szó, elég ha csak az olajra gondolunk (1 dl olaj kb 8 dkg), vagy ha valami szemcsés dolgot, pl rizst mérünk...
6/9 anonim válasza:
Éppen azért értelmetlen, mert pontatlan!
Honnan kellene tudnunk, hogy ki és mire gondol?
Te az olajra gondolsz, más meg pl. a zabpehelyre! :P
7/9 anonim válasza:
Itt jön elő az, hogy nem ártott volna figyelni fizika órán, amikor a fajsúlyt tanították...
9/9 anonim válasza:
Ez így tényleg értelmetlen sajnos.
Egy anyag tömegét a térfogat és az anyag sűrűségének a szorzata adja meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!