Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Tömegszámítás eszközök nélkül?

Tömegszámítás eszközök nélkül?

Figyelt kérdés
Nem rég költöztünk be a lakásunkban, és sajnos nincs semmi mérőeszközünk. 65g búzadarát szeretnék kimérni. Tudna nekem valaki esetleg segíteni? Milyen más praktikák vannak erre? Remélem, hogy érhető a kérdésem. Előre is köszönöm!!

2013. ápr. 4. 18:11
 1/6 anonim ***** válasza:

Kiveszed a felét (szemre), az kb. fél kg, elosztod egy nagy, sima felületen egyenletesen, mondjuk durván téglalap alakban. 5 részre egyenletesen elválasztod késsel, egy db kb. 100g így, azt harmadolod és abból kettő.

Mondjuk ez nagyon pepecs, szerintem inkább vegyetek egy mérleget, minden szupermarketben van, kb. 2e Ft.

2013. ápr. 4. 18:29
 2/6 anonim ***** válasza:
Az nagyjából két púpozott evőkanál lehet, nem tudom mihez kell, de nem kell azért szinte semmit ennyire pontosan mérni. Lisztből, cukorból egy evőkanál kb 2,5 dkg, a búzadara talán könnyebb. Két púpozott vagy 3 csapott nyugodtan mehet bele, bármi legyen is az.
2013. ápr. 4. 18:37
 3/6 A kérdező kommentje:
tejbegrízt szeretnék csinálni
2013. ápr. 4. 19:02
 4/6 anonim ***** válasza:
Akkor meg főleg, a tej mennyiségétől függ, ezt látod. Jó híg legyen, amikor belerakod, mert megdagad. Ha túl híg, még mindig tehetsz hozzá egy kicsit, ha meg kemény, akkor higíthatod egy kicsit.
2013. ápr. 4. 19:06
 5/6 A kérdező kommentje:
köszönöm!!
2013. ápr. 4. 20:58
 6/6 anonim ***** válasza:
Valószinüleg késön válaszolok, de tejbegrizhez 1 dl tejre 1 evökanál grizt szokás venni általában.
2013. ápr. 5. 08:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!