Tömegszámítás eszközök nélkül?
Figyelt kérdés
Nem rég költöztünk be a lakásunkban, és sajnos nincs semmi mérőeszközünk. 65g búzadarát szeretnék kimérni. Tudna nekem valaki esetleg segíteni? Milyen más praktikák vannak erre? Remélem, hogy érhető a kérdésem. Előre is köszönöm!!2013. ápr. 4. 18:11
1/6 anonim válasza:
Kiveszed a felét (szemre), az kb. fél kg, elosztod egy nagy, sima felületen egyenletesen, mondjuk durván téglalap alakban. 5 részre egyenletesen elválasztod késsel, egy db kb. 100g így, azt harmadolod és abból kettő.
Mondjuk ez nagyon pepecs, szerintem inkább vegyetek egy mérleget, minden szupermarketben van, kb. 2e Ft.
2/6 anonim válasza:
Az nagyjából két púpozott evőkanál lehet, nem tudom mihez kell, de nem kell azért szinte semmit ennyire pontosan mérni. Lisztből, cukorból egy evőkanál kb 2,5 dkg, a búzadara talán könnyebb. Két púpozott vagy 3 csapott nyugodtan mehet bele, bármi legyen is az.
3/6 A kérdező kommentje:
tejbegrízt szeretnék csinálni
2013. ápr. 4. 19:02
4/6 anonim válasza:
Akkor meg főleg, a tej mennyiségétől függ, ezt látod. Jó híg legyen, amikor belerakod, mert megdagad. Ha túl híg, még mindig tehetsz hozzá egy kicsit, ha meg kemény, akkor higíthatod egy kicsit.
5/6 A kérdező kommentje:
köszönöm!!
2013. ápr. 4. 20:58
6/6 anonim válasza:
Valószinüleg késön válaszolok, de tejbegrizhez 1 dl tejre 1 evökanál grizt szokás venni általában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!