Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A gombát le lehet fagyasztani...

A gombát le lehet fagyasztani későbbre?

Figyelt kérdés

Kaptunk 2 kg sampiont. Arra gondoltam, hogy hagymára lesütöm és úgy elteszem a fagyasztóba. Később gombapaprikásnak használnám fel. Bírja, lehet így fagyasztani?

Másik kérdés: most nincs lelkierőm nekiállni 2 kg gomba pucolásának és szeletelésének. Meddig húzza ki a hűtőben? Estig, holnap reggelig?

2016. ápr. 26. 14:21
 1/2 anonim ***** válasza:

Lehet fagyasztani, akár nyersen (megfelelö módon feldarabolva), elösütve vagy akár teljesen készre fözve is.

Ha friss a gomba, akkor hütöben 2-3 napig símán eláll.

2016. ápr. 26. 14:34
 2/2 anonim ***** válasza:

Igen jól bírja a fagyasztást. Én mindig tartok szeletelt fagyasztott gombát, bármikor elővehetem egy pörköltnek,

de könnyen letörhető belőle bármennyi, akár egy töltelékbe, vagy bármibe.

Általában fél kilót szoktam egy adagban lefagyasztani.

Várhat pár napot, de ne nejlonzacskóba legyen a hűtőben, hanem papírban, mert a nejlonban befülledhet, nyálkásodhat.

2016. ápr. 26. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!