Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy kell atojáßtkemenyre)...

Sütike60 kérdése:

Hogy kell atojáßtkemenyre) főzni, hogy a héja könnye leváljon (mit kell a vízbe tenni)? T

Figyelt kérdés
2016. márc. 30. 19:50
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

A vízbe semmit. A hőtágulást lehet a legjobban kihasználni. Amikor megfőtt, gyorsan öntsd ki a forró vizet és tedd hideg vízbe a tojásokat (én be szoktam tenni a csap alá és folyatom rá a hideg vizet), így a héja előbb hűl ki, minthogy össze tudna húzódni, viszont a belseje kicsit összemegy, így rés keletkezik köztük.

Utána érdemes apró ütögetésekkel apróra törni, esetleg óvatosan megsodorni utána, akkor szinte mindig egyben lejön.

2016. márc. 30. 19:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Én sót és ecetet rakok a vízbe, utána az első által írt megoldást alkalmazom, bedugom a hideg csap alá és folyatom a vizet. Mindig működik, lejön egyben a héja.
2016. márc. 30. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
2016. márc. 30. 20:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Mikor megfőtt, megtöröd a héját és hideg vízbe teszed. Utána leválik könnyen.
2016. márc. 30. 20:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
A leírt gyakorlati megoldások lényege, hogy nem szabad meg- vagy kiszáradnia a tojások héjának ill, a héj alatt levő hártyának, mert akkor visszaragad a megszáradó tojásfehérje miatt a fehérjére. Ezért kell lehűteni, mert akkor kevésbé párolog a víz és szárad meg a héj alatti hártya.
2016. márc. 30. 20:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
76%
Ha nagyon friss a tojás, akkor nem jön le könnyen a héja bármit teszünk!
2016. márc. 30. 22:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is az a tapasztalatom, hogy a gyors lehűtés segít, és ha pár napig héjastul a hűtőben tárolom, akkor utána kegyetlen nehéz a hámozás.


Néha frissen főzve is megcsinálja, hogy csak a meszes héj kezd lejönni, a hártya nem szakad fel. Onnan lehet észrevenni, hogy nagyon nehéz hámozni, nem indul meg, mint máskor, és matt a hámozott részen is a felület. Ilyenkor addig kell ügyeskedni, míg el nem tudjuk szakítani a hártyát, és szinte a hártyával húzni le a meszes héjat.

2016. márc. 30. 22:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 TappancsMancs ***** válasza:
100%
A főzés utáni azonnali hideg víz bombajól bevélik. Forró gyorsan kiönt, és zuboghat rá a hideg víz, de annyi hogy a lábost és tojást is lehűtse, szóval nem csak vízcsere és elzár, hanem cakli pakli az egészet áthűt. Szinte 1 darabban lejön.
2016. márc. 30. 23:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
52%
Én a Nagy Ferótól láttam a tv-ben 😊, h miután megfőtt a tojás, jó erősen rázni kell minden irányba. Mintha shake-elnél. Tényleg könnyen lejön. Annyira hűtöm csak,h meg tudjam fogni.
2016. márc. 30. 23:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 Maresz4321 válasza:
A tojás vastagabbik felén van egy légpára. Ott egy kicsit megtöröd. fújsz bele levegőt. Lejön a héja, nem kell apróra törögetni. (Aztán lemosod a tojást.)
2016. ápr. 6. 08:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!