Hogy kell atojáßtkemenyre) főzni, hogy a héja könnye
leváljon (mit kell a vízbe tenni)? T
Figyelt kérdés
2016. márc. 30. 19:50
1/10 anonim válasza:
A vízbe semmit. A hőtágulást lehet a legjobban kihasználni. Amikor megfőtt, gyorsan öntsd ki a forró vizet és tedd hideg vízbe a tojásokat (én be szoktam tenni a csap alá és folyatom rá a hideg vizet), így a héja előbb hűl ki, minthogy össze tudna húzódni, viszont a belseje kicsit összemegy, így rés keletkezik köztük.
Utána érdemes apró ütögetésekkel apróra törni, esetleg óvatosan megsodorni utána, akkor szinte mindig egyben lejön.
2016. márc. 30. 19:58
Hasznos számodra ez a válasz?
2/10 anonim válasza:
Én sót és ecetet rakok a vízbe, utána az első által írt megoldást alkalmazom, bedugom a hideg csap alá és folyatom a vizet. Mindig működik, lejön egyben a héja.
Mikor megfőtt, megtöröd a héját és hideg vízbe teszed. Utána leválik könnyen.
2016. márc. 30. 20:28
Hasznos számodra ez a válasz?
5/10 anonim válasza:
A leírt gyakorlati megoldások lényege, hogy nem szabad meg- vagy kiszáradnia a tojások héjának ill, a héj alatt levő hártyának, mert akkor visszaragad a megszáradó tojásfehérje miatt a fehérjére. Ezért kell lehűteni, mert akkor kevésbé párolog a víz és szárad meg a héj alatti hártya.
2016. márc. 30. 20:52
Hasznos számodra ez a válasz?
6/10 anonim válasza:
Ha nagyon friss a tojás, akkor nem jön le könnyen a héja bármit teszünk!
2016. márc. 30. 22:48
Hasznos számodra ez a válasz?
7/10 anonim válasza:
Nekem is az a tapasztalatom, hogy a gyors lehűtés segít, és ha pár napig héjastul a hűtőben tárolom, akkor utána kegyetlen nehéz a hámozás.
Néha frissen főzve is megcsinálja, hogy csak a meszes héj kezd lejönni, a hártya nem szakad fel. Onnan lehet észrevenni, hogy nagyon nehéz hámozni, nem indul meg, mint máskor, és matt a hámozott részen is a felület. Ilyenkor addig kell ügyeskedni, míg el nem tudjuk szakítani a hártyát, és szinte a hártyával húzni le a meszes héjat.
2016. márc. 30. 22:59
Hasznos számodra ez a válasz?
8/10 TappancsMancs válasza:
A főzés utáni azonnali hideg víz bombajól bevélik. Forró gyorsan kiönt, és zuboghat rá a hideg víz, de annyi hogy a lábost és tojást is lehűtse, szóval nem csak vízcsere és elzár, hanem cakli pakli az egészet áthűt. Szinte 1 darabban lejön.
2016. márc. 30. 23:43
Hasznos számodra ez a válasz?
9/10 anonim válasza:
Én a Nagy Ferótól láttam a tv-ben 😊, h miután megfőtt a tojás, jó erősen rázni kell minden irányba. Mintha shake-elnél. Tényleg könnyen lejön. Annyira hűtöm csak,h meg tudjam fogni.
2016. márc. 30. 23:58
Hasznos számodra ez a válasz?
10/10 Maresz4321 válasza:
A tojás vastagabbik felén van egy légpára. Ott egy kicsit megtöröd. fújsz bele levegőt. Lejön a héja, nem kell apróra törögetni. (Aztán lemosod a tojást.)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!