Tönkölybúza liszttel mennyire kell másképp sütni-főzni?
Figyelt kérdés
Még sosem próbáltam, teljesen kezdő vagyok a témában.
Az érdekelne, hogy pl egy nokedlit meg lehet-e belőle csinálni ugyanúgy, illetve, hogy egy süteményt csinálhatok ugyanúgy, mint a normál fehér liszttel, vagy egészen más recept kell hozzá?
2016. márc. 22. 15:22
1/3 anonim válasza:
Piskótához nagyon jó (tojásonként 1 dkg liszt recepttel), no meg kenyérhez is. Mást nem csináltunk még vele, a gluténmentes éveinkben rájöttünk, mennyire nincs szükségünk lisztre.
2/3 anonim válasza:
Én nagyon sokszor használom, nem igazán van különbség a normál liszthez képest, talán egy kicsit több folyadékot igényel, de azt úgyis érezni lehet. Viszont sokkal jobb íze van a belöle készült ételeknek.
Nokedlit csak ebböl fözök, mert jobb az állaga meg az íte.
3/3 anonim válasza:
Sokszor próbáltam már, de valahogy nekem még nem sikerült sütnöm belőle egy épkézláb kenyeret se, nem még mást. Fura vele dolgozni, ragad és kicsit nyúlós, próbáltam kenyérsütőben is és simán sütőben is sütni, egyik sem jött be. Viszont a keresztanyám meg csak a tönkölyre esküszik, mióta cukorbajos, szinte csak tönkölyből süt kenyeret meg zsemlét, kiflit, ilyesmit, isteni finomak mindig, de nekem nem nagyon jön össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!