Kevéssé káros, ha mikróval mindig az olvasztó módban melegítek? (tehát 5-10 perc felmelegíteni egy ételt)?
Igazából károsabb. No nem a kajára, hanem a környezetre vonatkoztatva.
Ugyanis ha hosszú ideig melegíted, akkor több hő tud távozni a kajából a melegítés ideje alatt, tehát pocsékolod az áramot. Ha kisarkítom a dolgot, akkor tegyük fel, hogy az olvasztós módnál 10x kisebb intenzitással fűtöd a kaját (tudom, hogy nem az intenzitás csökken kisebb teljesítmény-fokozat használata mellett). Ilyen fűtési rátánál már több hőt tud leadni a kaja a környezetének, mint amennyi energiát elnyel a mikróban, vagyis akármeddig melegítenéd, sosem melegedne fel, mert gyorsabban hűlne mint amennyire melegszik. Vagy más oldalról közelítve a dolgot, a kiolvasztós fokozattal pl. már egy pohárnyi vizet sem lehet felforralni, akármennyi ideig is főzöd benne.
Ráadásul a tányérforgató motor, a hűtőventillátor és a mikró beépített lámpája is több ideig fogyaszt áramot ha több ideig tekered benne a kaját, ezek működése ugye fix áramfelvételű a melegítés közben.
Tehát azzal, hogy olvasztós fokozaton melegítesz mindent, csak annyit érsz el, hogy
- többet kell várni hogy felmelegedjen a kaja,
- több lesz az áramfogyasztásod,
- csökken a mikród élettartama.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!