Házi tej forralása?
Figyelt kérdés
Tegnap reggel vettem nem pasztőrözött házitejet és beraktam a hűtőbe, most pedig felforraltam, és elkezdett felhabosodni, le kellett vennem a tűzről, nehogy kijöjjön az edényből. Ilyen az, amikor kifut a tej?? Le is égett sajnos, pedig teflonos edényben csináltam :(
Vagy az volt a baj, hogy nem kevergettem közben?
Nem szoktam tejet forralni, most ez így biztonságos azért?
Azért megihatom, ha kihűlt?
2016. febr. 21. 11:46
1/3 anonim válasza:
semmibaj nincs,,nyugodtan megihatod igen felforr :)
:)
2/3 anonim válasza:
Hát igen, ilyen amikor felforr a tej :) Érdemes kislángon forralni, akkor nem ég oda. És akkor se lepődj meg, ha ott lesz a tetején a pille. Azt van aki szereti, de van aki kidobja.
3/3 anonim válasza:
Ja, majdnem kifutott a tejed :)
ha egy kicsit odakozmált 8 az alja bebarnult ) akkor egy kicsit édeskésebb íze lesz, mert a tejcukor karamellizálódott. Ha nagyon odakap, akkor élvezhetetlen az íze, de más baja nem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!