Műbeles házi szalámi bőre miért nem válik el a belsejétől?
Csináltunk családilag otthon szalámit, műbélbe töltöttük. Elvittük füstöltetni egy hétre, majd az erkélyen szárítottuk is egy hétig.
Felvágva az első rudat nagyon finom lett, az állaga is jó, de szeletelés után képtelenség a bőrt leválasztani a belsejétől! A bőrt lehúzva vastagon, van ahol 1 cm vastagságban is rá van ragadva a belseje, úgy kell késsel lekapargatni. :(
Mit ronthattunk el, hogy ilyen lett? Lehet ezzel még valamit kezdeni, hogy javuljon a helyzet, mert így kínszenvedés a fogyasztása, pl. kenyérre karikáka szelni képtelenség, csak egy masszát kap az ember amit lekapar a késsel a bőrről...
Szóval akkor csak nem száradt még eleget?
Ha csak sima hűtőben tároljuk a továbbiakban (nem fagyasztóban) akkor ugyanúgy folytatódik a száradás?
Vagy az erkélyen maximum hány fokig lehet kinthagyni száradni, hogy ne romoljon meg? Attól félünk, hogy a mostani napközbeni 10 fok feletti hőmérsékletek már túl meleg neki és megromlik.
Nagyon köszi a tippet!
Akkor vissza fogjuk vinni őket az erkélyre.
Az erkény sötét, redőny van és mindig le van házva, nap nem éri.
Ott kint szeritetek milyen kinti hőmérsékletig lehet tárolni? 10-15 fokot melegebb napokon még kibír? Vagy ilyan melegben már megromolhat kint?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!