Muffinsütés az alábbi sütőben, hogyan?
Sziasztok!
Ebben a csak alsó sütés-funkciós sütőben szeretnék muffint csinálni (teflon formában):
(A múltkor szilikon formában csináltam, és a teteje szépen feljött, de az alja odaégett. Ha lejjebb hajtottam a hőfokot, akkor meg lapos maradt a teteje.)
De! Most megtaláltam a használati útmutatóját, ezzel kapcsolatban bizonytalan vagyok.
- Először is, a mellékelt képen a főzési időknél a muffin melyik ételnek felel meg? Mert akkor a beállításokat aszerint alkalmazom.
- Ha mondjuk a polc száma 3, akkor azt felülről, vagy alulról kell számolni?
- A mennyiségnél a szám a grammra vonatkozhat?
Köszönöm a válaszokat!
Nekem a muffin olyan 15-20 perc szokott lenni. Amúgy nekem is zanussi van és elég a süti, ha a megadott hőfok szerint sütök.
Pl. ez egy nagyszerű recept:
175-180 fok - recept szerint - helyett
165-170 fokon sütöm és nem égett meg
Amikor alul megégett alulról hányadik polcon volt a süti? És milyen sütési módon alsó-felső? Hány percig?
Illetve hogy sütötted amikor nem jött fel?
Az én receptem a következő:
- 1 pohár (2 dl) joghurt vagy kefir
- 2 pohár liszt
- 1,5 pohár porcukor
- 0,5 pohár olaj
- 3 egész tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor.
Először alulról a 2. polcon volt (talán), de szilikonformában, és a forma benne volt egy tepsiben, az pedig egy rácson. Az a baj, hogy nem tudom hány fokon volt, mert nincs hőmérséklet megadva, csak egy kisláng, egy pizzajel, és egy nagyláng. Talán a nagyláng és a pizza között lehetett. Ekkor a teteje feljött, csak az alja megégett kicsit. Aztán a következő adagot feljebb tettem egy polccal, és az alatta levő polcra (ahol előtte volt), betettem a tartozék tepsit, hogy fogja a hőt alulról. Mert ebben a sütőben nincs felső sütés, meg légkeverés, CSAK ALSÓ sütés. A lángot is lejjebb vettem. Ekkor alulról nem égett meg talán, de a teteje lapos maradt teljesen. Hogy mennyi ideig sütöttem, azt már nem tudom. Amikor megégett az alja, akkor felülről jól nézett ki, azért nem vettem ki előbb, mert megvártam, amíg felpúposodott.
A recept teljesen jó, a sütődet kell kitapasztalni.
nekem 20 éves gázom van, már alig van különbség a max és min láng között, mégis tudok benne mindent sütni, mert ismerem a drágát (de ki lesz cserélve, és akkor lehet, hogy én is kérdezgetek majd ):)
Viszont a teflonos muffinformába mindig teszek papírkapszlit, és először a maxra teszem be, majd kb 5 perc múlva belövöm közepesre.
Szépen feljön púposra és az alja sem ég meg. kb 25 percig sütöm, és , ha a beleszúrt villa nem ragacsos, akkor már jó is. A hústű csalóka, mert még a nem teljesen kész tésztabába szúrva is tiszta maradhat.
Mindig vizesruhára teszem a tepsit, igy a keletkező párától gyorsan elengedi és nem gyógyul rá a muffinpapír sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!