Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » S. O. S! Mit tegyek hogy jó...

Albán Jessica kérdése:

S. O. S! Mit tegyek hogy jó legyen a mézeskalács?

Figyelt kérdés

Életem első mézeskalácsát sütöttem ez alapján: [link]

Itt azt írták hogy nem kell pihentetni, mégis ragacsos, nyújthatatlan masszát kaptam, most egy orája kitettem a hidegre, de semmi változást nem tapasztaltam még, mit tegyek, dobjam ki? Lehet ebből még használható?


2015. dec. 23. 14:18
 1/4 Gyémántlány ***** válasza:

Én nem nagyon hiszek a pihentetésmentes mézeskalácsokban, nekem egy se jött ki jól még soha.

Ez a recept viszont bevált: [link] Igaz, pihentetni kell, de másnap tényleg nagyon jól lehet vele dolgozni, finom lesz a végeredmény is. Ez is elég folyós eleinte, de megszilárdul egy éjszaka alat

A mostani tésztáddal egyet tehetsz, vársz még 5-6 órát (hűtőben tárolva persze), aztán ha továbbra sem nyújtható, akkor valószínűleg nem jó a recept.

2015. dec. 23. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszod!!! Akkor pár izgulós óra múlva kiderül, hogy sikerül
2015. dec. 23. 14:34
 3/4 anonim ***** válasza:

Érdekes, pedig ebből kinézném, hogy nem kell pihentetni, a recept hasonló ahhoz, amit ma sütök, de duplaannyi a liszt (az én tésztám ennek megfelelően roppant folyós volt pihentetés előtt, ráadásul zablisztes, bár nem tudom, a búzaliszt milyen, a rizsliszt jobban felszívja a nedvességet, azt tapasztaltam. félóra pihentetés után is roppant ragacsos volt, felszedett némi kókuszlisztet, sütőpapírral nyújtottam, hogy ne ragadjon hozzá és jó lett). Nem lehet valami édes a fenti recept, a mézesnek pedig nagyon annak kell lennie, még az én durván lecsökkent édességigényem sem befolyásolja ezt (más recepteknél minimum felezem a cukormennyiséget, mézesnél kicsit csökkentem s nem elég édes). Bár ki mit szeret.


Remélem, a pihentetés majd segít. Egy óra lehet, hogy még kevés volt neki.

Én a magam részéről nem dobnám ki (azt a sok drága cuccot, brrr.), van kókuszlisztem, ami édeskés, sütihez illő és extrém nedvességszívó, pár deka is sokat tud jelenteni (amúgy sem keverném bele, csak a felületén oszlatom el, hogy nyújtani tudjam). Szóval azt csinálnám, mint a mai alig pihentetett tésztámmal.

Bár a receptben akkor is sokallom a lisztet már eleve, a saját receptjeimhez képest... De attól még lehet kifejezetten ehető a végeredmény, ha nem is tökéletes, benne van egy csomó finom alkatrész... Remélem, menni fog!

2015. dec. 23. 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
Hűtőbe próbáld meg tenni pár órára.
2015. dec. 23. 15:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!