S. O. S! Mit tegyek hogy jó legyen a mézeskalács?
Életem első mézeskalácsát sütöttem ez alapján: [link]
Itt azt írták hogy nem kell pihentetni, mégis ragacsos, nyújthatatlan masszát kaptam, most egy orája kitettem a hidegre, de semmi változást nem tapasztaltam még, mit tegyek, dobjam ki? Lehet ebből még használható?
Én nem nagyon hiszek a pihentetésmentes mézeskalácsokban, nekem egy se jött ki jól még soha.
Ez a recept viszont bevált: [link] Igaz, pihentetni kell, de másnap tényleg nagyon jól lehet vele dolgozni, finom lesz a végeredmény is. Ez is elég folyós eleinte, de megszilárdul egy éjszaka alat
A mostani tésztáddal egyet tehetsz, vársz még 5-6 órát (hűtőben tárolva persze), aztán ha továbbra sem nyújtható, akkor valószínűleg nem jó a recept.
Érdekes, pedig ebből kinézném, hogy nem kell pihentetni, a recept hasonló ahhoz, amit ma sütök, de duplaannyi a liszt (az én tésztám ennek megfelelően roppant folyós volt pihentetés előtt, ráadásul zablisztes, bár nem tudom, a búzaliszt milyen, a rizsliszt jobban felszívja a nedvességet, azt tapasztaltam. félóra pihentetés után is roppant ragacsos volt, felszedett némi kókuszlisztet, sütőpapírral nyújtottam, hogy ne ragadjon hozzá és jó lett). Nem lehet valami édes a fenti recept, a mézesnek pedig nagyon annak kell lennie, még az én durván lecsökkent édességigényem sem befolyásolja ezt (más recepteknél minimum felezem a cukormennyiséget, mézesnél kicsit csökkentem s nem elég édes). Bár ki mit szeret.
Remélem, a pihentetés majd segít. Egy óra lehet, hogy még kevés volt neki.
Én a magam részéről nem dobnám ki (azt a sok drága cuccot, brrr.), van kókuszlisztem, ami édeskés, sütihez illő és extrém nedvességszívó, pár deka is sokat tud jelenteni (amúgy sem keverném bele, csak a felületén oszlatom el, hogy nyújtani tudjam). Szóval azt csinálnám, mint a mai alig pihentetett tésztámmal.
Bár a receptben akkor is sokallom a lisztet már eleve, a saját receptjeimhez képest... De attól még lehet kifejezetten ehető a végeredmény, ha nem is tökéletes, benne van egy csomó finom alkatrész... Remélem, menni fog!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!