Átváltásban kaphatok segítséget?
Szóval, 68 dkg, felkerekítve ugye 70 dkg, az 700 g.
Ez a sűrített tej mennyisége.
Mivel szeretem itthon megcsinálni a dolgokat, a sűrített tejet is itthon akarom. 1 Liter tejből (+cukor..) kb. 5-6 dl készül el.
Néztem ilyen mértékegységeket, és 1 bögre az kb. 350 g, tehát nekem 2 bögre kell, és 1 bögre olyan 5 dl.
Szóval jól értem, hogy akkor nekem 2 adag (2Lből) sűrített tejet kell csinálnom?
Tudom, nem megy nekem ez a mértékegység-átváltó:D:D
Itt valóban a sűrített tej sűrűségétől függ, hogy hány dl fog kelleni. Általában közelítőleg jó becslés folyadékoknál, ha a vízzel azonos sűrűségűnek becsüljük őket (ez csak becslés, az olaj sűrűsége kicsit kevesebb, a te sűrített tejed valószínűleg valamivel sűrűbb lesz).
Ez azt jelenti, hogy a legtöbb folyadék becslésénél többé-kevésbé jó közelítés, ha 1 dl tömegét 100 g-nak becsülöd. A te sűrített tejed esetében 1 dl tömege ennél több lesz, talán 110 g.
Így, ha 68 dkg, azaz 680 g sűrített tejre van szükséged, akkor az közelítőleg 6 dl, de biztosan nem több 7 dl-nél. Ehhez kicsit több, mint 1 l tejből kell kiindulnod.
Köszönöm:)
Igazából sikerült, és vajat nem tettem bele :)
MÁr csak az a bajom, hogy 3 órája gyöngyöző vízben forr, ellepi a víz, és nem akar karamellizálódni:D :(
De legalább sikerült a házi sűrített tej..ha más nem, akkor megiszom:D:D úgy is imádom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!