Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Kezdo (es remenytelen) konyhat...

Kezdo (es remenytelen) konyhatunder varja a segitseget! Valaszolnatok?

Figyelt kérdés

Szoval az a helyzet, hogy kulfoldon lakok es itt egyszeruen nem talalok fozotejszint. Helyettesithetem natur joghurttal?


(Ha nagy hulyeseget kerdeztem, akkor megengedett a rohoges, es szabad piszkalodni) :)


2012. febr. 18. 10:12
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
mihez kell?
2012. febr. 18. 10:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 A kérdező kommentje:
Spenotos rakottkrumplihoz.
2012. febr. 18. 10:27
 3/14 A kérdező kommentje:

Meg ugy altalaban...

Annyiszor olvasom, hogy fozotejszint kell onteni valamire es ugy fozni. Az itt total eselytelen.

2012. febr. 18. 10:30
 4/14 anonim ***** válasza:
Ha nem találsz főzőtejszínt,a natúr joghurt nem szokott jó megoldás lenni,egyes ételekbe a tejföl esetleg.De,ahol nincs főzőtejszín,ott szerintem tejföl sincs. Vegyél habtejszínt,és tejjel hígítsd fel kb duplájára,ekkor 15 %-os,főzőtejszínnek megfelelő zsírtartalmú tejszínhez jutsz.Tej helyett vízzel is hígíthatod, de akkor kevesebb legyen a víz.Ha végképp nincs ilyesmi se,akkor inkább legyen tej,amibe 15 térfogatszázaléknyi teavajat olvassz bele,majd turmixold össze,vagy napraforgó étolaj 15%-nyi,és turmixolva. Én ezeket használnám. A joghurtnak savanyú ízvilága van,csak olyan ételbe alkalmas,amibe tejfölt tennél,pld.tökfőzelék vagy sóska, de nem bírja a hőkezelést,összecsapzódik és gusztustalan darabkás lesz,még akkor is, ha előtte liszttel jól kikeverted.
2012. febr. 18. 10:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
A spenótos rakottkrumplihoz használhatod.
2012. febr. 18. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:

Ha nálunk véletlenül nincs főzőtejszín, akkor a párom rögtön kapja elő a tejet és azzal készíti el az ételt, semmi különbség nem érződik sem az étel állagán, sem az ízén.


Hja igen, azt elfelejtettem hozzátenni hogy a párom SZAKÁCS! Nagyon finoman főz, elismert a szakmájában.


Az étteremben sem főzőtejszíneznek soha, mindig tejjel helyettesítik.

2012. febr. 18. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
olyan tejszint keress amiben nincs cukor
2012. febr. 18. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
ja-ja, az lemaradt hogy ilyenkor kis liszttel sűríti az ételt. de tényleg csak kicsivel.
2012. febr. 18. 10:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 A kérdező kommentje:

Nem tudjatok mennyit segitettetek!!!

Nagyon szepen koszonom!!!

2012. febr. 18. 10:45
 10/14 anonim ***** válasza:

akármilyen tejszín jó ami nem cukrozott, whipping cream vagy cooking cream,

van ahol konzerves is kapható


vagy tej + liszt (az arányokat nézd ki neten)


vagy tejföl (sour cream)


de joghurt az nem jó.

2012. febr. 18. 11:03
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!