Hogy tartositsam a házilag készített aszalt szilvát?
Figyelt kérdés
Aszaltam géppel és félek hogy megpenészedik... Ha Benzonatos vizzel meglocsolom az jó? Nem hülye csak laikus vagyok :)))2015. szept. 16. 18:29
1/6 anonim válasza:
Az aszalás egy TARTÓSÍTÁSI módszer, azért találták ki!
Ha elkezded vízzel locsolni, akkor éppen azt rontod el, amire az egész jó lenne.
3/6 anonim válasza:
ha huzamosabb ideig akarod az aszalt szilvát tárolni, akkor az a legfontosabb, hogy száraz és sötét helyen tárold. Doboz, szövettasak, üveg aminek a száját szövettel zárod le. Időnként át kell nézni és forgatni, hogy nem penészedik-e mégis, illetve nem molyosodott meg (sajnos ők is imádják).
A lényeg, hogy amennyire csak lehet legyen jól megaszalódva, elrakás előtt akár rásegíthetsz egy sütőben való utóaszalással is.
4/6 anonim válasza:
Tedd ki a Napra, attól még finomabb lesz.
5/6 A kérdező kommentje:
Életem első aszalása:))))
nem tudom milyen állagúnak kell lennie,félek hogy bepenészedik...megfogadom a tanácsokat!!!!!!!!!!!!::::::::)))))))
2015. szept. 17. 07:47
6/6 anonim válasza:
Aszalás maga a tartósítás. Be ne locsold benzonátos vízzel! Pont attól fog penészes lenni, ha nedvességet kap. SZáraz helyen tarsd, forgasd át néha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!