Ti kipróbálnátok a receptemet, amit most rögtönöztem? :-)
Arra lennék kíváncsi, hogy ha ilyent találnátok egy webszakácskönyvben, kedvet kapnátok-e hozzá?
Elővettem egy csomag felszeletelt karajt a fagyasztóból, és az ugrott be, hogy valami szaftosat, mustárosat szeretnék.
Az ujjnyi vastag karajszeleteket enyhén kiklopfoltam, sóztam, borsoztam. Teflonos nyeles serpenyőben kevés olajon átsütöttem mindkét oldalát. Néhány percig sütöttem mindkét felét, puha lett mint a vaj. Egy külön kis rántólábosban feltettem egy fej apróra vágott hagymát kb. két evőkanál mézzel. Zsiradékot nem adtam hozzá, a mézzel pirítottam aranybarnára. Amikor már kissé lekaramellizálódott a méz, és a hagyma is üvegessé párolódott, belenyomtam egy jó adag mustárt. Sajnos nem tudok mennyiséget írni, talán olyan 4 evőkanálnyit. (gyakran dolgozok szemre) összeforraltam, belenyaltam, nem tűnt elég izgalmasnak, ezért adagoltam hozzá egy kis worcester szószt. No így lett egy kellemesen édes és egyúttal fanyarkás mártásom, amit aztán ráöntöttem a nyeles serpenyőben várakozó hússzeletekre. Újra alágyújtottam, és összeforraltam a húsokat a szósszal.
Rizst készítettem mellé, amit én úgy szoktam, hogy előbb lepirítom kevés olajon, majd kevés vízben párolom tovább. Nekem nagyon bejött. Ti bevállalnátok?
Köszi, hogy leírtad a részleteket, aranyos vagy.
Majd, ha lesz egy szusszanásnyi időd, a vörösboros máj receptjét is megoszthatnád velünk.
üdv:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!