Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ti kipróbálnátok a receptemet,...

Ti kipróbálnátok a receptemet, amit most rögtönöztem? :-)

Figyelt kérdés

Arra lennék kíváncsi, hogy ha ilyent találnátok egy webszakácskönyvben, kedvet kapnátok-e hozzá?


Elővettem egy csomag felszeletelt karajt a fagyasztóból, és az ugrott be, hogy valami szaftosat, mustárosat szeretnék.

Az ujjnyi vastag karajszeleteket enyhén kiklopfoltam, sóztam, borsoztam. Teflonos nyeles serpenyőben kevés olajon átsütöttem mindkét oldalát. Néhány percig sütöttem mindkét felét, puha lett mint a vaj. Egy külön kis rántólábosban feltettem egy fej apróra vágott hagymát kb. két evőkanál mézzel. Zsiradékot nem adtam hozzá, a mézzel pirítottam aranybarnára. Amikor már kissé lekaramellizálódott a méz, és a hagyma is üvegessé párolódott, belenyomtam egy jó adag mustárt. Sajnos nem tudok mennyiséget írni, talán olyan 4 evőkanálnyit. (gyakran dolgozok szemre) összeforraltam, belenyaltam, nem tűnt elég izgalmasnak, ezért adagoltam hozzá egy kis worcester szószt. No így lett egy kellemesen édes és egyúttal fanyarkás mártásom, amit aztán ráöntöttem a nyeles serpenyőben várakozó hússzeletekre. Újra alágyújtottam, és összeforraltam a húsokat a szósszal.

Rizst készítettem mellé, amit én úgy szoktam, hogy előbb lepirítom kevés olajon, majd kevés vízben párolom tovább. Nekem nagyon bejött. Ti bevállalnátok?


2015. szept. 9. 19:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Worcesterhire


méz meg mustár meg jó együtt, szóval igen. Mézes - mustáros csirkét szoktam enni. bár a túl olajos dolgokat nem bírom

2015. szept. 9. 19:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:

Köszi első, úgy is helyes ahogy én leírtam, szokták így rövidíteni. :-)

Nem olajos amúgy, nagyon kevés zsiradék kell a hús alá, ép, hogy ne égjen le, a hús enged egy kevés levet. De arra gondoltam, egy kis bort is lehetne alá önteni. A szószba meg abszolút nem kell zsiradék.

2015. szept. 9. 20:00
 3/11 A kérdező kommentje:
épp*
2015. szept. 9. 20:01
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen, biztos finom. Hasonló receptet ismerek, csak az nem worcester szósszal, hanem tejszínnel készül. De nekem talán ez a te változatod talán még jobban is tetszene.
2015. szept. 9. 20:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Évek óta készítek ilyen husit, szóval nekem nem szokatlan vagy bevállalós kaja, alapjáraton szeretem az ilyesmit. 24N
2015. szept. 9. 20:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 A kérdező kommentje:
Akkor nem én fedeztem fel a spanyolviaszt? :-D
2015. szept. 10. 08:28
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Én nem, nekem ez így túl egzotikus. Hasonlót szoktunk csinálni mustáros-fokhagymásan, az nagy kedvencem.
2015. szept. 10. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Hasonlót én is készítek elég gyakran, csak én a mézes-mustáros-fűszeres -hagymás szósszal elő nap pácolom be húsokat, és másnak szószostól kisütöm.

De a hagyma mézben való pirítása izgalmasnak hangzik, lehet, hogy kipróbálom.

Amúgy gratulálok a kísérletező kedvedhez, így születnek újabb és újabb finom receptek :)

2015. szept. 10. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:

8. Nagyon finom a hagyma mézben megsütve. Ezt az alapötletet loptam, de hát nincs új a nap alatt.

Neten olvastam pirított csirkemáj mellé: Itt kell az olaj. Előbb olajon dinszteled meg a hagymakarikákat, majd ha már kicsit üveges, adagolsz hozzá mézet, és lepirítod. Tálalásnál balzsamecetet locsolsz rá. Krumplipüré a javasolt köret mellé.

Találtam már ki extrémebb dolgokat is, pl. a vörösboros marhamájam az eszméletlen lett. :-) Kézzel írva 2 oldalnyi a recept. Mikor rájöttem ,hogy milyen finomat csináltam, gyorsan leírtam. :-D

Érdemes frissiben leírni, mert az ember elfelejti.

A férjem pl. régebben alkotott vadhúshoz valami csodás mártást, abban aztán volt minden. Kicsit barna mártás szerű, de annál illatosabb, fűszeresebb dolog lett. Anno kétszer elkészítette, de mostanra nem emlékszik rá. Szóval ezért érdemes rögtön leírni.

2015. szept. 10. 20:29
 10/11 A kérdező kommentje:

Még annyit, hogy a csirkemájas témához kevés méz kell, mert ugye nem szósznak készül, csak ízesítésnek kell, karamellizálásnak. A hagyma inkább süljön, mint párolódjon.

Na jó, befejeztem, mert folyik a nyálam.

2015. szept. 10. 20:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!