Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A paradicsomos hùsgombó...

A paradicsomos hùsgombócom elég kemény maradt. Valami ötlet, hogy ehetö is legyen?

Figyelt kérdés
2015. aug. 12. 21:49
 1/6 anonim ***** válasza:

Hat en nem szoktam vacakolni ilyenekkel, kidobom.

Sztem ha mar kesz van, nem nagyon lehet vele mit tenni, csupan ujrafeldolgozni. Pl. tojast hozza vagy zabpelyhet, ill. ami meg lazitja es ujra gombocot csinalni. Vagy fasirtot csinalni, izles szerint barmit hozzaadva. Vagy aprora vagni, olajon dinsztelt hagymahoz adni husos szosznak, krumpli vagy teszta melle, ilyesmi. Aprora vagva dinsztelt hagymahoz adni, kis tejfelt hozzaadva meg hortobagyi husos palacsinta is lehet belöle. Vagy ugyanilyen tejfeles szoszt csinalva, jenai talba retegezve tesztaval, zöldsegekkel, tetejere sozott, borsozott, vegetazott olajos tejfelt öntve (keves a retegekbe is) 10 percig összemelegiteni, rakott teszta.

2015. aug. 12. 22:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

Egy kevés rakott kelkáposzta még kijön belőle. A húsgombócokat összetörve pirítsd át, és legyen benne bors is gazdagon. A többit most nincs kedvem leírni. A káposzta leveleket forrázd le roppanós puhára először, a sütőben nem fognak maguktól megpuhulni. Egy kis tejföl még mehet a rétegek közé, de csak módjával.

A zöld levelek menjenek a tetejére. Süsd addig hogy megbarnuljon a káposzta a tetején, de még ne égjen meg.


Amúgy én nem dobnám ki. ha az íze jó, el lehet rágcsálni. Legközelebb tegyél bele bátran rizst, és főzd addig hogy a rizs a puhánál is puhább legyen benne. Garantáltan nem lesz kemény a gombóc ha elég rizs van benne. És eleget főtt.

2015. aug. 13. 00:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Kiveszed a gombócokat a paradicsom-mártásból.

Felforralsz egy adag vizet, leveskockát bele + a húsgombócokat, és még tovább főzöd, amíg meg nem puhulnak!

Sót ne tegyél a vízbe, a leveskocka elég sós!

2015. aug. 13. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Őszintén szólva én külön megfőzöm a gobócokat, megcsinálom a paradicsom szószt és átteszem bele. Nekem nem jött be ha a paradicsom szósszal együtt főzöm 😩.
2015. aug. 13. 22:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

3-as vagyok!

Én is mindig külön főzöm, mert úgy tanultam, hogy a "savanyúban minden lassabban fő meg!"

Gondolom a kérdezőnek is ezért maradt kemény.

2015. aug. 14. 10:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
Én gyors rizst szoktam a húsgombocokhoz keverni, hogy kevesebb ideig kelljen főzni.Külön forró, húsleveskockás vízben főzöm.A paradicsommártást másik edényben elkészítem és átrakom a gombócokat.Ha sűrű a paradicsomlé, akkor felöntöm a húsos lével. A végén marad a húsos fözővizből, amiből rántot leves vagy tojás levest készítek.
2015. aug. 21. 13:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!