Jó kemény tejhabot hogyan kell csinálni a kávégép gőzével?
Figyelt kérdés
Pl. tej hőmérséklete, zsírossága vagy valami más praktika, amitől tényleg kemény lesz.2014. dec. 22. 20:01
1/3 anonim válasza:
Én teljes egyszerűen csinálom.Fogsz egy bögrét.Hideg tejet öntessz bele félig.Majd a kávégép amikor egyenletessen fujja a gőzt ki,kicsidt megdöntve a bögrét aláteszed.A tejbe nem belenyomod.Éppen csak hozzá ér a tej tetejéhez.Igy gőzöli és nem forralja.Mikor már van hab a tejen lejjebb nyomod a gözölőt.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszi kipróbálom!
2014. dec. 22. 21:19
3/3 anonim válasza:
a tej mindig legyen hideg. a lehető legzsírosabbat vedd (2,8% vagy 3,5%) Úgy mint az előző felhabosítod,( ha van fém tejkiöntő kancsőd abba,ha nincs jó a bögre) és elkezded körkörösen mozgatni(járatni), és párszor odaütöd a pulthoz, hogy a buborékok távozzanak.(egy barista)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!