Befőttes üveget hogyan tudnék kifertőtleníteni teljesen makulátlanul?
Figyelt kérdés
Rothadó penészes gusztustalanság volt benne
Ki tudnám úgy mosni, hogy mintha teljesen új lenne, és az utolsó molekulája is eltűnne a penészes rothadásnak?
Ecetes vízben forraltam fél óráig, de másnap megszagoltam és kicsit éreztem benne a szagot -> tehát még nem ment ki teljesen
Boltba nem tudok venni, nem találok sehol
Vagy lehet valahol olcsón?
ez a 2 dolog érdekelne
2015. aug. 3. 22:26
11/13 anonim válasza:
Elmosogatod jól az üvegeket és felteszel egy fazék vizet forrni.Ebbe raksz kevés szalicilt és az üvegeket és a fém kupakokat egyesével megmeríted fakanál segítségével a forró, szaliciles vízben.Konybaruhával borított asztalra kirakod és kész.
12/13 anonim válasza:
Mosd el először! Közbe forralj vizet a forrásban lévő vízben kioldódik a maradék. Azután sütőben 200C 20 percig sterilizáld! Semmi baja nem lesz. De ha volt benne befőtt vagy valami akkor a tetejét dobd ki
13/13 anonim válasza:
A befőttes üveg ha ki van sterilizálva , akkor előfordulhat hogy a fém tető ( kupak) már nem új.Nem kell eldobni a következő befőzésnél jó egészen addig míg ki nem lukad addig felhasználható. Hogyan? Amíkor a befőttet az üvekekbe rakom, folpackot teszek az üveg szájára és ezután óvatosan rácsavarom a tetejét.A folpack tiszta legyen.Ez a technika védi meg a kupakokat a károsodástól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!