Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Befőttes üveget hogyan tudnék...

Befőttes üveget hogyan tudnék kifertőtleníteni teljesen makulátlanul?

Figyelt kérdés

Rothadó penészes gusztustalanság volt benne

Ki tudnám úgy mosni, hogy mintha teljesen új lenne, és az utolsó molekulája is eltűnne a penészes rothadásnak?

Ecetes vízben forraltam fél óráig, de másnap megszagoltam és kicsit éreztem benne a szagot -> tehát még nem ment ki teljesen

Boltba nem tudok venni, nem találok sehol

Vagy lehet valahol olcsón?

ez a 2 dolog érdekelne

2015. aug. 3. 22:26
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Elmosogatod jól az üvegeket és felteszel egy fazék vizet forrni.Ebbe raksz kevés szalicilt és az üvegeket és a fém kupakokat egyesével megmeríted fakanál segítségével a forró, szaliciles vízben.Konybaruhával borított asztalra kirakod és kész.
2015. aug. 5. 14:15
 12/13 anonim ***** válasza:
Mosd el először! Közbe forralj vizet a forrásban lévő vízben kioldódik a maradék. Azután sütőben 200C 20 percig sterilizáld! Semmi baja nem lesz. De ha volt benne befőtt vagy valami akkor a tetejét dobd ki
2015. aug. 13. 21:33
 13/13 anonim ***** válasza:
A befőttes üveg ha ki van sterilizálva , akkor előfordulhat hogy a fém tető ( kupak) már nem új.Nem kell eldobni a következő befőzésnél jó egészen addig míg ki nem lukad addig felhasználható. Hogyan? Amíkor a befőttet az üvekekbe rakom, folpackot teszek az üveg szájára és ezután óvatosan rácsavarom a tetejét.A folpack tiszta legyen.Ez a technika védi meg a kupakokat a károsodástól.
2015. aug. 15. 08:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!