Hogyan kell a hordós savanyúsághoz használt hordót kifertőtleníteni?
Szia!Én nem szoktam különösebben kifertőtleníteni,mint mondjuk az üvegeket,amiben dunsztolok.
Én mindig úgy csinálom,hogy jó alaposan kimosom a hordót,sima mosogatószeres vízzel,jól kiöblítem,hogy nehogy maradjon benne mosogatószer,aztán meg ecetes vízzel kiöblítem.Nálam ez eddig még mindig elég volt,soha nem romlott meg a savanyúság.
Az általam használt lé receptje pedig a következő:
20l-es hordóhoz és 10kg savanyúsághz van,ha te más mennyiséget szeretnél készíteni,akkor arányosan csökkentsd,ill.növeld a hozzávalók mennyiségét.
8l vízhez hozzáadsz 25dkg cukrot,15dkg sót,2 kiskanál borként és kb fél tasak Na-benzoátot.Ezt felforralod.Amikor kihűlt,hozzáöntesz 1,5l ecetet,dobsz bele néhány babérlevelet,meg egy kis marék szemes feketeborsot.
Én általában karfiolt,paprikát,uborkát,hagymát,sárgarépát és zöld paradicsomot szoktam tenni a hordóba és rá ezt a levet.Nálunk mindenki nagyon szereti.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!