Csinált már valaki marlenkát?
Én csináltam már, de nekem nem porhanyós volt a tésztája, hanem elég kemény. gondoom azért, mert a kamrellizálódott cukor a pihentetési idő alatt, ahogy hül szépen keményedik.
Én úgy tudtam kinyújtani a tésztát, hogy van Tupperware nyújtóm, amibe melegvizet tettem. Ezzel sem volt könnyű, de végülis sikerült.
Ha nincs ilyen nyújtód, akkor azt javaslom, hogy tedd egy rövid időre meleg helyre a tésztát, talán könnyebben tudsz bánni vele.
Még egy pár jó tanács.
A tésztát sütőpapíron nyújtsd ki, és azzal együtt tedd rá a tepsi hátuljára - így süsd meg.
Ha törik, ha szakad, ne aggódj, mert a nyers tésztát nyújtásközben lehet toldozni-foltozni. A kész süteményben úgy sem fog látszani.
De ha kell az én receptem is, akkor szólj és előkeresem.
Uhh légyszi, előző! Küldd el nekem privát mailben a receptet!
Bocsi az offért :$
Hát én szenvedtem vele, de nem lett jó.
A tészta egyáltalán nem lett jó.
a marlenkamagyarorszag.hu-ról néztem a receptet.
Szia. Első vagyok.
16:08-kor még kérdezel, mert (jelen időben írod) nem tudod kinyújtani. Fél 6-kor pedig már tudod, hogy nem lett jó.
Hát akkor még nem is lehetett jó. Ugyanis a Marlenka holnapra lesz az igazi. Miután a tészta a krémtől vissza puhul. (Hasonlóan a mézeskrémeshez vagy a hatlapos sütihez)
Persze ízlések és pofonok. Lehet, hogy Neked holnap sem fog ízleni. Tapasztalatom szerint azoknak lesz a egyik kedvence, akik szeretik a mézes, diós, nem túl édes, nem túl krémes, mégis puha és nem száraz sütiket - mint pl. a fent említett kettőt.
Az első, a második és a tegnapi 23:52-es válaszoló is én vagyok.
Bocsi, de úgy értelmeztem, hogy a sütemény nem lett jó és az nem ízlik. Azt hittem, hogy az első válaszom alapján (tedd meleg helyre) sikerült valamennyire elnyújtani.
Mégegyszer bocsi a félre értésért.
Ezek után nem tudom, hogy lesz-e kedved valaha mégegyszer neki állni. De jótanácsként - esetleg másoknak is - még annyit mondanék, hogy nagyon fontos rész a tészta készítésénél, hogy amikor a margarinos, mézes, cukros, ecetes, szódaporos kulimászt melegíted a tűzön akkor állandó kevergetés közben először felhabzik, majd ezt követően már csak addig szabad a tűzön kevergetni, hogy "arany színű" maradjon. Nem szabad barnulásig hevíteni, mert akkor a cukor "túl karamellizálódik", és ilyen esetben az 1 órányi pihentetés után a tészta olyan kemény lesz mint a kő.
(ez saját tapasztalat)
Sajnos ezt egyik receptben sem írják le, pedig ez a titok nyitja !!!
A kérdezőtől mégegyszer elnézést a félre értésemért. És ha valaha lesz még kedved Marlenkát sütni, akkor próbáld meg így, ahogy írtam. Én már sokszor sütöttem, és csak egyetlen egyszer nem sikerült a fent említett okból. De tanultam a hibámból, és azóta mindig jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!