Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Csinált már valaki marlenkát?

Csinált már valaki marlenkát?

Figyelt kérdés
Mert nekem a tészta porhanyós, ezért nem tudom kinyujtani:(
2010. márc. 6. 16:08
 1/8 igabcsy ***** válasza:
100%

Én csináltam már, de nekem nem porhanyós volt a tésztája, hanem elég kemény. gondoom azért, mert a kamrellizálódott cukor a pihentetési idő alatt, ahogy hül szépen keményedik.

Én úgy tudtam kinyújtani a tésztát, hogy van Tupperware nyújtóm, amibe melegvizet tettem. Ezzel sem volt könnyű, de végülis sikerült.

Ha nincs ilyen nyújtód, akkor azt javaslom, hogy tedd egy rövid időre meleg helyre a tésztát, talán könnyebben tudsz bánni vele.

Még egy pár jó tanács.

A tésztát sütőpapíron nyújtsd ki, és azzal együtt tedd rá a tepsi hátuljára - így süsd meg.

Ha törik, ha szakad, ne aggódj, mert a nyers tésztát nyújtásközben lehet toldozni-foltozni. A kész süteményben úgy sem fog látszani.

De ha kell az én receptem is, akkor szólj és előkeresem.

2010. márc. 6. 16:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 igabcsy ***** válasza:
Ja és még annyit...., hogy megéri szenvedni vele, mert isteni finom süti. :-))
2010. márc. 6. 16:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim válasza:

Uhh légyszi, előző! Küldd el nekem privát mailben a receptet!


Bocsi az offért :$

2010. márc. 6. 16:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:

Hát én szenvedtem vele, de nem lett jó.

A tészta egyáltalán nem lett jó.

a marlenkamagyarorszag.hu-ról néztem a receptet.

2010. márc. 6. 17:29
 5/8 anonim ***** válasza:
Egy balatonparti étteremben desszertként már ettem. Annyira nem ízlett, a tiramisu szerintem finomabb, krémesebb, és egyszerűbb elkészíteni!
2010. márc. 6. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 igabcsy ***** válasza:

Szia. Első vagyok.

16:08-kor még kérdezel, mert (jelen időben írod) nem tudod kinyújtani. Fél 6-kor pedig már tudod, hogy nem lett jó.

Hát akkor még nem is lehetett jó. Ugyanis a Marlenka holnapra lesz az igazi. Miután a tészta a krémtől vissza puhul. (Hasonlóan a mézeskrémeshez vagy a hatlapos sütihez)


Persze ízlések és pofonok. Lehet, hogy Neked holnap sem fog ízleni. Tapasztalatom szerint azoknak lesz a egyik kedvence, akik szeretik a mézes, diós, nem túl édes, nem túl krémes, mégis puha és nem száraz sütiket - mint pl. a fent említett kettőt.

2010. márc. 6. 23:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Előző! Azért nem sikerült az egész, mert NEM tudtam kinyujtani a tésztát! Ezen mit nem lehet nem érteni?
2010. márc. 7. 12:13
 8/8 igabcsy ***** válasza:

Az első, a második és a tegnapi 23:52-es válaszoló is én vagyok.

Bocsi, de úgy értelmeztem, hogy a sütemény nem lett jó és az nem ízlik. Azt hittem, hogy az első válaszom alapján (tedd meleg helyre) sikerült valamennyire elnyújtani.

Mégegyszer bocsi a félre értésért.


Ezek után nem tudom, hogy lesz-e kedved valaha mégegyszer neki állni. De jótanácsként - esetleg másoknak is - még annyit mondanék, hogy nagyon fontos rész a tészta készítésénél, hogy amikor a margarinos, mézes, cukros, ecetes, szódaporos kulimászt melegíted a tűzön akkor állandó kevergetés közben először felhabzik, majd ezt követően már csak addig szabad a tűzön kevergetni, hogy "arany színű" maradjon. Nem szabad barnulásig hevíteni, mert akkor a cukor "túl karamellizálódik", és ilyen esetben az 1 órányi pihentetés után a tészta olyan kemény lesz mint a kő.

(ez saját tapasztalat)

Sajnos ezt egyik receptben sem írják le, pedig ez a titok nyitja !!!


A kérdezőtől mégegyszer elnézést a félre értésemért. És ha valaha lesz még kedved Marlenkát sütni, akkor próbáld meg így, ahogy írtam. Én már sokszor sütöttem, és csak egyetlen egyszer nem sikerült a fent említett okból. De tanultam a hibámból, és azóta mindig jó.

2010. márc. 7. 15:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!