Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Az oldalas így elkészítve?

Az oldalas így elkészítve?

Figyelt kérdés
Nem szeletelem fel, hanem egy nagyobb lábosban addig főzöm, amíg a csont ki nem jön belőle. utána az oldalast bedörzsölöm sóval, borssal és más (őrölt kömény, majoránna, kakukkfű, szerecsendió) fűszerekkel. Kicsit beirdalom és a résekbe apróra vágott szalonnát (lehetőleg húsost) és fokhagymát dugok. Beleteszem egy tepsibe, alá némi zsírt és vizet teszek, darabolok mellé némi paradicsomot és paprikát. Lefedem alufóliával. Egy órát sütöm fólia alatt, utána leveszem a fóliát és anélkül is sütöm olyan 30-45 percet, amíg ropogós kéreg nem lesz rajta.

2015. júl. 25. 15:23
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha só nélkül főzöd, akkor utána már akárhogy fűszerezed ízetlen lesz, és főleg főtt ízű.

Fűszerezd be nyersen, fokhagymát dughatsz bele, de szalonna nem kell, mert a jó oldalas elég zsíros. A tepsit zsírozd ki ( nem olajat), tedd bele az oldalas, önts alá egy jó pohár vizet, fedd be alufóliával és süsd legalább egy órát. Akkor vedd le a fóliát, és süsd pirosra, elég 20-25 perc is.

2015. júl. 25. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Teszek a vízbe is sót, csak ezt elfejtettem beleírni
2015. júl. 25. 15:54
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Puhára főzött oldalast minek sütni még egy órát fólia alatt?!

Vagy, ahogy az előttem szóló is mondta, fűszeres vízben párold puhára, és utána süsd meg, vagy az én receptem szerint, de ahhoz darabolni kell:

- a feldarabolt -két bordás darabokra- oldalast annyi zsírban felteszed, amennyi ellepi;

- amikor elkezd sülni, akkor bőven megszórod szálasra vágott hagymával;

- fedő alatt addig sütöd, míg megpuhul;

- zsírjára sütöd, vigyázva a hagymára, nehogy megégjen;

- esetleg kérgesre sütheted tepsiben;

- tetszőleges körettel fogyasztod;

- másnap a hagymás zsírt kenyérre kened, és paprikával.paradicsommal kitűnő vacsora;

2015. júl. 25. 16:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
75%

szóval kifőzöl belőle minden ízanyagot és utána sütöd?


tedd szépen nyersen be egy tepsibe és kész! ahogy írták fentebb

2015. júl. 25. 16:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
Még nem csináltam ilyen módon oldalast, csak simán szétvágtam bepácoltam és megsütöttem. Csak érdekelne hogy jó lenne így vajon?
2015. júl. 25. 16:23
 6/8 A kérdező kommentje:
Egyébként köszönöm az eddigi válaszokat, bevallom nem vagyok egy profi szakács, szóval ezek a tanácsok jól jöttek.
2015. júl. 25. 16:50
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell fozni es szalonnaval tuzdelni sem kell. Miert nem csinalsz barbecue-t? Tokeletes oldalasbol!


Befuszerezed ahogy kivanod, bevagod 100 fok koruli sutobe es ilyen lassu tuzon sutod cirka 6-8 orat. Remek kaja.

2015. júl. 25. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Holnap lesz a születésnapom és jönnek anyósomék, nekik akarunk kedveskedni. Szerencsére nagyon aranyosak :) meg köretet szeretnék hozzá csinálni. Burgonyapüré illik hozzá?
2015. júl. 25. 19:47

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!