Az oldalas így elkészítve?
Ha só nélkül főzöd, akkor utána már akárhogy fűszerezed ízetlen lesz, és főleg főtt ízű.
Fűszerezd be nyersen, fokhagymát dughatsz bele, de szalonna nem kell, mert a jó oldalas elég zsíros. A tepsit zsírozd ki ( nem olajat), tedd bele az oldalas, önts alá egy jó pohár vizet, fedd be alufóliával és süsd legalább egy órát. Akkor vedd le a fóliát, és süsd pirosra, elég 20-25 perc is.
Puhára főzött oldalast minek sütni még egy órát fólia alatt?!
Vagy, ahogy az előttem szóló is mondta, fűszeres vízben párold puhára, és utána süsd meg, vagy az én receptem szerint, de ahhoz darabolni kell:
- a feldarabolt -két bordás darabokra- oldalast annyi zsírban felteszed, amennyi ellepi;
- amikor elkezd sülni, akkor bőven megszórod szálasra vágott hagymával;
- fedő alatt addig sütöd, míg megpuhul;
- zsírjára sütöd, vigyázva a hagymára, nehogy megégjen;
- esetleg kérgesre sütheted tepsiben;
- tetszőleges körettel fogyasztod;
- másnap a hagymás zsírt kenyérre kened, és paprikával.paradicsommal kitűnő vacsora;
szóval kifőzöl belőle minden ízanyagot és utána sütöd?
tedd szépen nyersen be egy tepsibe és kész! ahogy írták fentebb
Nem kell fozni es szalonnaval tuzdelni sem kell. Miert nem csinalsz barbecue-t? Tokeletes oldalasbol!
Befuszerezed ahogy kivanod, bevagod 100 fok koruli sutobe es ilyen lassu tuzon sutod cirka 6-8 orat. Remek kaja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!