Tészta+zsemlemorzsa+lekvár működik együtt? A zsemlemorzsát, hogyan kell megpirítani?
Nálunk is szoktak zsemlemorzsát pirítani és nem grízt.
Igen, kevés olajon, és amikor már kezd olyan színe lenni, mint a fakó zsömle, akkor már vedd le a tűzről, mert még a forró olajban is pirul egy kicsit.
A kifőzött tésztát ebbe belekavarod, picit megsózod, és mi a tányérban levő tésztára raktuk a lekvárt. Ami esetleg maradt prézlis-tészta, azt majd lekvározod akkor, amikor eszitek!
ez a gríz nekem ismeretlen ezért inkább valami olyannal próbálkozok amit ismerek
2es, na tehát akkor ez megy így együtt, jólvan :D
De az is jó hozzá, csak picit más ízü, mint a megszokott tésztákkal.
AKi szerint meg ez "furcsa ízlés", az mit szokott a szilvásgombócra vagy a krumplinudlira tenni? Mert az ugyanúgy tészta, és ugyanúgy pirított prézli van rajta.
Érdekes, hogy sokan nem ismerik, pedig a morzsás tészta nagyon is ismert étel, legalábbis ahol én jártam, még mindenütt ismerték.
A tésztát szokás szerint kifőzzük, vajon, vagy olajon megpirítjuk a morzsát, rászórjuk a tésztára, utána lekvárt teszünk rá.
Én még jobban is szeretem, mint a grízes tésztát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!