Házi főzésű lekvárokhoz lehet-e sürítőnek zselatin helyett utifű maghéjat használni? Ha igen, hogyan?
Van, aki zselésen szereti, nem sűrűn... Vagy nem főzi sokáig. Ezt mind el tudom képzelni :) Én se zselésítem, de kinek mi tetszik.
Nos, az tuti, hogy sűríti, mindent sűrít, amiben nedvesség van... De nem lesz zselés, arra a zselatin és szokásos növényi megfelelői, valamint a konjac liszt képes (hogy az mekkora poén anyag :D s pici kell belőle).
Lekvárba nem tennék útifűmaghéjat, lehet, hogy ez egyéni dolog, de én érzek rajta egy olyan enyhe mellékízt, ami az édes dolgokhoz nem passzol.
Egy kicsivel kísérletezhetsz. Senki meg nem mondja, mennyivel lenne olyan, amilyennek akarod, azt se tudjuk, a lekvár milyen. Ha az én meggyfámról csak összeturmixolom a gyümölcsöt, zselé lesz, főzni se kell, na abba momentán nem kéne semmilyen sűrítő...
A lekvar az lekvar! Nem rakunk bele semmifele suritoanyagot, hanem keszre fozzuk es ennyi.
Amirol itt szo lehet, az a dzsem (aminek koze sincs a lekvarhoz).
Ha meg csak valami teljesen egyedi gyumolcsos trutymakrol van szo, akkor abba mindenki azt tesz bele, amit gondol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!