Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Foszlós kalács, kenyérsütőgépben?

Kovács N. Anikó kérdése:

Foszlós kalács, kenyérsütőgépben?

Figyelt kérdés
Sziasztok! az lenne a kérdésem hogy van e valaki aki próbálta már kenyérsütőben a foszlós kalácsot? mert olvasgattam recepteket, de mindenhol "édes kenyér" néven fut a program neve amivel sütik. nekem ilyen, nincsen rajta de van sütemény. Nem tészta hanem sütemény ami 2:00-ás. szerintetek ez bevállna?

#kenyérsütőgép #foszlós kalács
2015. júl. 15. 20:50
 1/3 anonim ***** válasza:

A kalács tésztáját a gépben szoktam készíteni, tészta programon. Ez dagaszt és keleszt.

Sütni sütőben szoktam.

2015. júl. 15. 21:13
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ
2015. júl. 16. 17:55
 3/3 anonim ***** válasza:

Ezt szoktam és nagyon bevált. Nem túl édes, kenyér helyett szoktuk enni, szóval ha édesebbet szeretnél, akkor több cukor kell bele.

Foszlós-fonott kalács

Hozzávalók:

- 50 dkg liszt

- 1 csomag szárított élesztő

- 3 dl langyos tej

- 6 dkg kristálycukor

- 5 dkg vaj, vagy Rama

- 1 egész tojás

- 1 tojás sárgája

A hozzávalókat a kenyérsütő gép üstjébe tesszük, dagasztó programon elindítjuk, majd ha elkészült a tészta, duplájára kelesztjük. Nem kell hagyni végigmenni a programot, az első dagasztás után kapcsoljuk ki a gépet.

Az elkészült tésztánkat lisztezett deszkára borítjuk, három részre vesszük, hosszú hengereket formálunk belőlük, majd összefonjuk a három hosszú tésztahengert. Sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott tepsibe helyezzük, majd meleg helyen, tíz percet hagyjuk kelni. Ezután megkenjük tojássárgájával, és 180 fokon, 20-25 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a színe szép, világos, aranybarna.

2015. aug. 13. 17:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!