Foszlós kalács, kenyérsütőgépben?
A kalács tésztáját a gépben szoktam készíteni, tészta programon. Ez dagaszt és keleszt.
Sütni sütőben szoktam.
Ezt szoktam és nagyon bevált. Nem túl édes, kenyér helyett szoktuk enni, szóval ha édesebbet szeretnél, akkor több cukor kell bele.
Foszlós-fonott kalács
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 csomag szárított élesztő
- 3 dl langyos tej
- 6 dkg kristálycukor
- 5 dkg vaj, vagy Rama
- 1 egész tojás
- 1 tojás sárgája
A hozzávalókat a kenyérsütő gép üstjébe tesszük, dagasztó programon elindítjuk, majd ha elkészült a tészta, duplájára kelesztjük. Nem kell hagyni végigmenni a programot, az első dagasztás után kapcsoljuk ki a gépet.
Az elkészült tésztánkat lisztezett deszkára borítjuk, három részre vesszük, hosszú hengereket formálunk belőlük, majd összefonjuk a három hosszú tésztahengert. Sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott tepsibe helyezzük, majd meleg helyen, tíz percet hagyjuk kelni. Ezután megkenjük tojássárgájával, és 180 fokon, 20-25 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a színe szép, világos, aranybarna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!