Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Rakott krumplit hogy lehet...

Rakott krumplit hogy lehet ízlésesen tálalni?

Figyelt kérdés
Egy jénaiban szoktam csinálni,eddig mindig kimertem egy adagot,aztán kész.Vendégnek hogy tálaljam hogy szép legyen ? Mivel tudom díszíteni ? Milyen alakzatban rakjam a tányérra ?
2015. máj. 19. 10:59
 1/10 anonim ***** válasza:

Tojásszeletelővel felvágva a tojás és a krumpli is, így készítem mindig, szorosan lerakva. Kevés bechamel megy alá a tejföl mellé, így pontosan olyan lesz, mint a lasagne: szeletelhető.


De annyira ne görcsölj ezen, mert akit rakott krumplira hívsz meg, az nyilván nem kötött vendégségre érkezik.

2015. máj. 19. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Helyes, aki ismeri a rakottkrumplit, az tudja, hogyan lehet tálalni, így nyilván a vendégeid is.

Csináld szögletes tepsiben, abban szépen lehet kockákra vágni ( egy kicsit kell várni, hogy hűljön )majd lapátkanállal alányúlva tedd tányérokra.

Tejfölpöttyökkel, friss uborka szeletekkel, paradicsomcikkekkel, piros kalif.paprika csíkokkal díszítheted is.

2015. máj. 19. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
Még úgy is szeletelheted, hogy középen hosszában felvágod, majd "V" alakzatban cakkozva szeled fel. Így, mint egy szelet torta úgy néz majd ki.
2015. máj. 19. 17:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:

Ha tényleg patentra szeretnéd.. Nem tepsiben, hanem az adagoknak megfelelő hőálló tálkákban sütöd meg adagonként..

Na ez igen..

Gyönyörűen lehet tálalni és a vendég kezdheti meg az aranybarna tejfölt a tetején.. Az egy külön élmény:)

2015. máj. 21. 14:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:

Ebben igazad van, de nem minden háztartásban van 6-8 egyforma kis sütőedény, így nem is hoztam szóba.

Azért gondolom te sem egy szufléformára gondoltál :)

Azért nem kell a "Konyhafőnök"-ben látott adagokkal vendégül látni a barátainkat :)

2015. máj. 21. 15:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:

Nem szufléformára gondolt, nyilván. Léteznek egyadagos sütőedények.

A Konyhafőnököt nem ismerem.

2015. máj. 22. 08:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

Jólvan na..:D

Szakács ész..:D

Viszont majd később leírom nektek hogyan lehet tetszőleges sütőformát csinálni alufóliából.

Azzalis szépen kilehetne adagolni.. Szépen megmaradna a széle és nem törne össze a teteje..

2015. máj. 22. 10:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
Nekem pont vannak ilyen kis edények,amik egy adagosak,abban szoktam olyat csinálni,hogy alulra darált hús,pikánsan megcsinálva,rá egy réteg krumplipüré,meg egy réteg sajt a tetejére,és be a sütőbe.Nagyon finom szokott lenni,néha másképp variálom.
2015. máj. 22. 11:42
 9/10 anonim ***** válasza:
Akkor probléma egy szál sincs :DD
2015. máj. 22. 11:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Így most már nincs :D
2015. máj. 22. 13:55

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!