Gyümölcstorta formából rögtön ki kell venni a piskótát?
Igen, ki kell venni, de meg van a praktikája is.
A kisült piskótát tedd azonnal jó lutykos-vizes konyharuhára/viledakendőre.Alulról kezdjed hűlni először.
Utána egy tálat kivajazol /olajozol, amin majd tálalod, és azt ráborítod a tortaalapra. hirtelen ügyesen megfordítod, hogy a forma felül legyen.
ezt is beborítod jó hidegvizes ruhával, és hagyod gőzölögni.Pérszor megütögeted egy jó nagy kés nyelével a tetejét, és körbe-körbe is.
kb 10 perc múlva óvatosan leemelheted a formát, és töltheted is a pudinggal, gyümölccsel.
Az még hozzá tartozik, hogy a formát nagyon alaposan ki kell kenni zsiradékkal és liszttel beszórni. Ügyelve, hogy a bordák között is legyen mindenhol .
Remélem segítettem :)
Szia:) én a zselé alatt szoktam kicsit bűvészkedni a gyümölcsökkel, pl szív alakban raktam ki, vagy szülinapra az évszámot.
A tejszínhabos díszítés azt tudom, hogy lecsúszik a zseléről, szóval azzal nem érdemes írni, de esetleg a cukormázas szóba jöhet.
Nem tudom, csak tippelek, mert még nem próbáltam.
Esetleg csinálj egy próbát tányérra öntött teljesen megdermedt, kihűlt zselén, hogy megmarad-e a cukormázzal írt szöveg.Élesben ne kockáztasd.
Üdv:)
Szia!
A gyümisre én is gondoltam, hogy banánból a számot és köré eperrel :D köszi:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!