Hogy osszam be ezt a pénzt?
Nekem is a rizs szokott eszembe jutni ilyen kérdésekkor... A párom évek óta mindennap rizst eszik, akár minden étkezésre, ő nem unná, az tuti. Sajna ezer akkor is kevés, még zöldségre se jut rendesen... A kalória OK, elvégre van zsír és vaj, ehhez még az olcsó rizs... Pár napos fehérjebeviteli hiány még nem a világ, de jóllakni azért nem árt. Én vennék azért pár tojást, azt jó a tésztára s tápanyag szempontjából is remek étel. A liszttel pedig galuskát képez, nincs semmi zöldség, amiből levest lehetne főzni? 1000 ft oly kevés, hogy nem jut ilyen-olyan olcsó zöldségre is, tojásra is, rizsre is, vagy csak nagyon neccesen... Legalább egy kiló hagymát vennék, olcsó, a rizshez is valami, levesbe is jó...
A sok liszthez nincs ötletem, én nem élek ilyennel (tócsninak ugyan jó, de ahhoz meg krumpli kell vagy valami más zöldség). Kár, hogy nem tudok átteleportálni valamit, mi jelenleg többet költünk, mint keresünk, de azért rengeteg ételünk van, pár hónapig tudnánk mit enni.
Gyerekek oviba/iskolában esznek? Naponta hányszor?
Én vennék krumplit-ez kb 70ft/kg is már láttam, hozzá egy két szál olcsóbb virsli és csinálnék egy jó nagy adag paprikás krumplit 2 napra.
Vennék 2 kg lisztet, 2 db élesztőt, ebből kenyeret sütnek, egyik nap lehetne a vacsora zsíros kenyér hagymával, másik nap tojás krém-2 főtt tojás áttörve, vajjal keverve, ez is laktató kenyéren.
1kg almát vennék a piacon a gyerekeknek ez kb a legolcsóbb-ami picit hibás de jó 120Ft.
Rizst én is vennék 1kg-ot, ebből csinálnék rizses húst és vennék fél kiló májat ami kb 300Ft ebből májas rizottót, 1-2 db májat lesütnék zsírban és lehetne a vacsora májas kenyér.
Zabpehely 1kg 400Ft, reggelire zabkásának, ha van egy kis vaníliás cukor/lekvár/fahéj/kakaó por gyerkőcöknek lehet vele ízesíteni.
Ha a gyerek kap meleg ételt napi 1x, akkor otthonra már nem kell neki adnod.
Kibírja, ha vacsira vajas/zsíros kenyeret esztek.
Valóban nem írtad mekkorák a gyerekek. Igazuk van azoknak, akik azt írják, van háromszori étkezés bölcsiben, oviban iskolában.
A rizses válaszokat fogadnám meg a helyedben, ha mindenképpen otthon kell főzni.
Ha csak vacsora, akkor kenyér, margarin,egy rúd 400 ft-os párizsi. Paprikáskrumplit pedig virsli nélkül is meg lehet enni.
Nincs hozzá semmi közöm, de azért elgondolkodtató, hogy lehet idáig jutni.
Ha a fagyóban van csirkemell, akkor voltak jobb napok is.
talán rosszul osztod be a pénzt, nem tudhatom, de ez így kiskorúak veszélyeztetése...
Kölcsönkérni pedig még mindig nem szégyen, csak kellemetlen.
Azt kívánom soha ne kerülj mégegyszer ilyen helyzetbe.
Anya vagy, felelősséggel tartozol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!