Hogyan fözzek napi 1000ft bol? Mindennap más ételt ehetnénk párommal napi 1000ft bol ki is jönnénk benne lenne napi 3-4xeri étkezés is.
Úgy érted, hogy 1000 forintból kettőtöknek, a 3-4 étkezés és változatos, egészséges legyen?
Hát nem hiszem, hogy erre van mód...de majd az okosabbak megmondják.
Ami olcsó azt tudjuk: krumplis kaják, húskészítmények (párizsi stb.), hogy a hús se maradjon le...és nap max. egyszer gyümi...
Számolj heti 7000.- Ft-tal:
- 1500-2000 Ft = 1,5 - 2,0 kg hús (csirke, pulyka, sertés, és belsőségek) belefér
- 500 Ft = 2 kg kenyér
Akkor ez eddig cca 2000-2500 Ft/hét.
Krumpli-vöröshagyma-tojás-tejföl-sajt a többi 2500-3000 Ft/hét keretből, ha nem is bőven, de kijön.
Akkor már lehet köret a húsok mellé krumpliból, nokedliből, lehet bundás-kenyér, meleg szenyó, rántotta, stb.
Szűken, de össze lehet hozni.
Sok függ attól, hogy beéritek-e az 500-600 Ft/kg csirke-combbal, vagy mindenképp az 1500-2000 Ft/kg áron találhatót veszed.
Odafigyeléssel megoldható.
Rizs, burgonya olcsó, zöldségek közül is több. Káposzta, cékla, alma, sokszor van a hiperekben akció. Pl. a napokban vettem padlizsánt és karalábét is 100 Ft-ért.
Húsok közül a csirke a legolcsóbb. Piacon 550-600-ért van csirke comb. 2 embernek 1 napra bőven elég 1 kiló csirkecomb. AMi akciós vedd meg (darált hús bármi) és fagyaszd le.
Konkrét menü 1 napra:
Tojás leves
Paradicsomos káposzta fasírttal.
Borsó leves (mirelitből, a maradékot el lehet tenni, nem kell fél kiló)
Burgonya főzelék sült csirke combbal
És akkor még a végtelenül olcsó kajákról nem is írtam, mint pl. káposztás tészta, spenót főzelék, paprikás krumpli virslivel....
Reggeli, uzsi, egyebek: kenyér + margarin, és valami zöldség, retek, újhagyma. Felvágottak annyira talán nem, mert szemét kaják.
Zabpelyhet kapni olcsón. Én nagyon szeretem turmixolt gyümölccsel enni reggelente.
Ha néha egy kicsit lecsíptek ebből az összegből (pl. egy tejfölös lángos, gomba leves kombóval), akkor jöhet kicsit lazábban hétvégén.
Sajnos tudom, miről beszélek. Voltam fent is, lent is. Volt, hogy csak délben többet megettem, mint máskor 5 nap pénzügyi keret.
Vagy: tarhonya lecsós virslivel. (pár paprika, 1-2 paradicsom kijön.)
Persze tudni kéne, hogy milyenek a körülményeitek. Ha a párod nehéz fizikai munkát véget, akkor más, mint ha ő is ül valahol egész nap egy irodában, vagy bárhol.
2-es vagyok!
Kb. én is erről beszéltem, amit a 4-es ír!
Csirke, belsőség, főzelékek, (krumpli, rizs stb.) egy kis oda-figyeléssel, megoldható.
Aki lepontozott, az még nem próbálta!!!
Szívből kívánom, hogy ne is legyen rászorulva!
De jól jegyezze meg az itt olvasottakat, sohasem lehet tudni a a mai világban egyszer fent, egyszer lent. Majd utána pontozgasson lefelé, ha neki a napi 1000 Ft-ból 2 főre ennél, ezeknél többre is futja!
Nem kell minden nap hust enni!Ezzel lehet a legtobbet sporolni. Ha a hetvegen meglatogatjatok a szuloket, mar is csak a hetkoznapokra kell koncentralni. Szuk koltsegvetesbol mindig csak hazikoszt (bufe, meki es pizzarendeles felejto). Mindezek mellett oda kell figyelni, hogy mikor mit es honnan veszel. Nem szabad semmit kidobni, mint inkabb megprobalni mindent felhasznalni (a maradekokat is).
Forditsd meg a rossz szokasokat. Az atlag ember fizeteskor felelotlenul bevasarol, ho elejen feleslegesen pazarol ... ho vegen meg mindenkinek kilog a segge a gatyabol, kopog a szeme az ehsegtol, mar alig varja a fizut. Ezt forditsd meg! Ho elejen huzzatok ossze a nadragszijjat, hokozben probaljatok meg sporolni es akkor talan a ho veger is marad valami (talan meg sporolni is lehet).
Legegyszerubb megoldas pedig a szerelem. A szerelmes ember tojik a vilag negy sarkara es minden nehezseget kibir, vagy megold. Ilyen ez a franya szerelem :)
Szerintem is megoldható, még egészségtelennek sem kell lennie (persze hogy mi egészséges, arról megoszlanak a vélemények). Szezonális zöldségek, rizs, esetleg hüvelyesek, sok zsír (az rengeteg kalória és simán befér a tápanyagdúsabb többi étel mellé, egy kellően kiegyensúlyozott étrendet összehozva), olcsóbb húsok (mi olyan lazacot szoktunk venni, amit valamiért halcsontnak neveznek, de 600-ért kapunk vagy egy kiló húst a gerinc, szálkák, uszonyok levonása után is, ami speciel nekem jobban ízlik, mint a filé, mert akad benne bőr és háj is, persze ahogy választom. ez mondjuk sokat nem jelent az étkezésünkben, alig eszünk húst).
Ha nem eszem édességet (eritrittel, fagyasztott eperrel, mandulával... van egyfajta étrendem, no), akkor én is ki tudok jönni napi 500-ból, egyszer kiszámoltam. Igaz, vannak nagyétűbb emberek, de én kókuszzsírt és olajos magvakat is igencsak eszem, amik ugyan szerintem olcsók (elég jó ár/kalória arányuk van), de ezzel nem mindenki van így, hisz vannak még sokkal olcsóbb alternatívák a zsírra...
Szívesen!
És hogyan sikerül tartani???
Pár szóval leírnád, hogyan csinálod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!