Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Kisütött tepertőt kinyomás...

Kisütött tepertőt kinyomás előtt le kell hűteni egy kicsit?

Figyelt kérdés

2015. márc. 9. 09:43
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
47%

Mit értesz "kinyomás" alatt? Hogy jobban lecsepegjen a zsír róla?

Kisütött tepertőt nem szoktak nyomkodni, egyszerűen csak kimered olyan lyukacsos lapáttal, és lecsepegteted ahogy tudod és ennyi. Ne hűtsd le, hanem a forró zsírból szedd ki, úgy hogy még megy alatta a gáz... Ha a zsírban hagynád hűlni, akkor valóban nyomkodni kellene, mert úgy megszívná magát a zsírral, és nem lenne ropogós sem...


A forró zsírjából kell kiszedni, ízlés szerint sózni, és lehetőleg nem nedves helyiségbe vinni, s így finom ropogós marad. Ha nem bírsz magaddal, rögtön ehetsz belőle, de érdemes várni, és hidegen enni, mert ha megdermed benne a nem kicsöpögtethető zsír, akkor úgy gusztább enni, és attól még ropogós marad az...

2015. márc. 9. 10:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
63%
Ha kihűtöd megdermed a zsír.
2015. márc. 9. 10:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
91%

első, de bizony, szokták nyomkodni, mi pl ki nem állhatjuk a nagy zsíros töpörtyűt, jó laposra, szárazra ki szokta nyomni a nagyanyám, fém krumplinyomóval...


Kérdező, nem kell lehűteni, forrón kell kinyomni, sokkal könnyebb is így.

2015. márc. 9. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
84%

Igen , nagyon jó, ha kinyomkodjuk még forrón a merőkanál domború felével a felesleges zsírt a töpörtyűből.

Évtizedek óta így csináljuk.

2015. márc. 9. 11:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
69%
Nem. Azonnal forrón kell kinyomni.
2015. márc. 9. 11:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 A kérdező kommentje:
Igen, mi is kinyomva szeretjük, de az Anyósom azt mondta, előbb hagyjuk egy kicsit hűlni (meleg maradjon, úgy nem dermed meg), mert akkor kinyomáskor nem törik össze olyan könnyen. És igen, mi is krumplinyonóval nyomjuk ki:)
2015. márc. 9. 11:29
 7/13 zolidobos ***** válasza:
59%

Tisztességesen tessék kisütni, és nem kell nyomkodni,törni. Aki szárazabban szereti vágja husszúkàsra,max.egy ujjnyi szélesre. Akiszereti, ha van egy kis közepe, az kockàra. Ha sózni akarod, e?óre tedd a sót a szalonnára, másképp megereszkedik. A tepertős edény aljára tegyél egy lefordított leveses tányért,arra szedd a tepertőt,aláfolyik az esetleg trehányul lecsorgatott zsír.Ha

kérdésed van,seg8tek

2015. márc. 9. 19:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
6%
Az arrogáns válasz nem a Te stílusod. Nem jellemző rád, és maradj is önmagad, bármennyire is bosszantanak a nem szakértő válaszok.
2015. márc. 10. 09:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 Bogoj ***** válasza:
81%

én nem szoktam csinálni, de régen anyukám rendszeresen sütött ki, és bizony még melegen kinyomta. általában a krumplinyomóval merte ki az olvadt zsírból, és ott rögtön nyomta is.

én úgy szerettem, jó szárazon (szerintem így tovább el is áll), és sajnos ami a boltokban kapható, az vagy nincs kinyomva, vagy nem eléggé.

2015. márc. 11. 09:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 zolidobos ***** válasza:
63%
Arrogáns?? Ha bárkkvel az voltam, megkövetem...
2015. márc. 11. 20:16
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!