Melyik kávé éri meg jobban ha daráltat veszel, vagy a nagyobb kiszerelésű ami egész szemes es magadnak darálod?
Nekünk olyan kávéfőzőnk van ami frissen darálja a szemeket, így egyértelmű, hogy szemeset veszünk.
Amíg nem ez a gép volt, addig daráltat vettünk. Ez valamivel finomabb így mint régebben, de ha nincs jó darálód, akkor nem ajánlom az otthoni darálást.
A boltban kapható egyszerűbb darálók csak elégetik a szemeket. Az csak mákhoz, cukorhoz, magvakhoz jó.
Jó kérdés.
A szemes kávék még általában drágábbak szokott lenni mint a daráltak. Akkor a kérdés az hogy vajon mi van pluszban a darált kávéban amitől olcsóbban adják? Jó persze a szemeshez is rakhatnak olcsóbb kávészemeket pl...
#1 A boltban kapható aprítóműves kávédarálók szerintem mákhoz sem igazán jó.
Jobb híján 2 kanál mák 1 kanál cukor arányban együtt elfogadhatóan összedarálható.
Mindkét alkalmazásra az őrlőműves darálók az igaziak, melyek összenyomják és szétdörzsölik a magvakat.
Nem tudom hol lehet ilyet kapni a németeknél néha nosztalgiadarálókat lehet kapni vas vagy kerámia őrlőművel, de kézi hajtásúak. Nem igazán alkalmasak rendszeresen és hamarjában kávét össszedobni vele a reggeli kapkodásban.
A frissen őrölt kávé aromája jobb egyébként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!