Lehet úgy sütőben hasábot sütni, hogy ne ragadjon le?
Hát valamit nagyon rosszul csinálsz. Én évek óta sütőben sütöm a sültkrumplit. Több sütőben is sütöttem már, milliónyi fajta krumplit.
Feltekerem a sütőt maxra, a fagyott sültkrumplit kipakolom a tepsire, betolom. Aztán amikor látom hogy már nem fagyos, kicsit kezd pirulni, megkavarom. És aztán pár percenként megkavarom, hogy ne égjen meg.
Soha nem tapadt még le. Soha nem találkoztam ilyen problémával. Mindig tökéletesen megsül.
Nekem sem szokott leragadni.
Első körben az jutott eszembe, mikor még csak a címet olvastam, hogy nem-e vizesen rakod be.
De aztán ami eszembe jutott: gáz vagy villanysütő? Hány fok? Hány percig sütöd? Milyen tepsiben?
Sziasztok! Gáz sütő, szerintem már több, mint 30 éves. Maximumra fel szoktam tekerni, és úgy rakom be, kb 1.5-2 óra kell neki. A tepsi egyidős a sütővel, de próbáltam jénaiban is, annál is ugyanúgy leragadt. Friss krumplit használok, nem fagyasztottat. Víz talán minimális ha lehet rajta, annyi, amennyi a krumpliban van. Legutóbb összeforgattam az egészet fűszeres zsírral, aztán úgy raktam be papír nélkül. Kb. 5 perc után ugyanúgy leragadt, mint eddig. A legnagyobb gond ezzel, hogy csak alulról süt a sütő, és muszáj lenne keverni. Így az egyik oldala puha marad, a másik meg ehetetlenül kemény lesz. Ha kevesebb ideig sütöm, akkor meg zsíros főttkrumpli jellege lesz, ami még talán rosszabb. Ha megpróbálom menet közben elvakarni, akkor összetörik az összes krumpli. Csak a végén tudom könnyen felszedni, amikor már megkeményedtek annyira, hogy ne essenek szét.
Arra gondoltam, hogy legközelebb miután felvágtam hasábokra, lemosom és megszárítom. Azt hallottam, hogy le kell mosni a keményítő szemcséket róla. A levestésztánál is ugyanígy van, ha nem engedsz rá hideg vizet, akkor könnyen összetapadnak, úgyhogy lehet, hogy ez a kulcsa a dolognak. Persze más ötleteket is szívesen fogadok. Lehet, hogy veszek kerámia bevonatos tepsit, teflont nem szívesen használnék, mert 200°C felett kezd instabillá válni, és fogalmam sincs, hogy mennyivel süt ez a sütő.
2. válaszoló vagyok.
Hát sajnos el kell szomorítsalak, a 2 óra borzasztó sok, a gázsütőd alkalmatlan sütőben sült burgonya készítésére :( Nekem is míg gázsütőm volt (az is vagy 30 éves volt) ugyanígy jártam, mint te. Aztán lett a villanysütőm, hát ég és föld a különbség. 220 fok, légkeverés, 20 perc alatt isteni ropogósra sül a krumpli!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!