Palacsintát a sütőben sütni? Kivitelezhető az ötletem?
Így nem szokás, szvsz baromi macerás lenne.
De van rakott palacsinta:az elsőt rendesen ki kell sütni, sütőlapra csúsztatni, megkenni a töltelékkel, a következő palacsintáknak csak az egyik oldalát sütik meg, a sült felével felfelé a többire teszik, és mindegyiket megkenik. A tetejére tojásfehérje hab kerül, és sütőben sütik tovább.
Bár azt nem tudom, a banános töltelék mennyire bírná a sütést.
De miért bonyolítanád meg ennyire? :O Az egész napod elmenne vele.
Másrészt nem véletlenül kell a palacsintát forró palacsintasütőbe tenni. Ha nem elég forró a forma, akkor leragadna szerintem. Mindig újra és újra felforrósítanád a formát a sütőben?
Nézd, a palacsinta is egy tészta, nyilván meg fog sülni sütőben is. Igazán vékonyra nem fog sikerülni, mert tuti nem fogod tudni kiszedni egyben.
Inkább csinálj banános piskóta tortát.
#4:
Most olvasom. Nekem sincs palacsinta sütőm. Sima serpenyőben szoktam sütni, semmi gond nem lesz vele, max. kicsit nehezebben szeded ki, mert magasabb a pereme.
Ezt nem nagyon értem. Abszolút nincs semmiféle sütőlapod, főzőlapod? Mert így semmi értelme sütőben sütni, nem tudod olyan magas hőfokkal hevíteni közvetlen, hogy jó legyen.
A csatos tortaforma nem palacsintatésztához való, ha vastagabbra akarod, nem fog átsülni rendesen. Mert valamiért azt feltételezem, hogy Te nem erre a lehelet vékony palacsintára gondoltál, hogy azt raknád rétegenként.
Én szoktam olyant csinálni, hogy leöntött krumpli, ami abból áll, hogy felkarikázom a krumplit, keverek sűrű palacsinta tésztát, sűrűbbet, mint amit a vékonyhoz kell. Lerakom a krumplit a tepsibe, majd ráöntöm ezt a tésztát, és így egybe sütöm. Az állaga elég laza, ezzel a módszerrel nem lesz olyan szelhető és formázható szerintem, hogy tortát tudj belőle készíteni. Jobb lenne, ha vennél félkész tortalapokat, és azt töltenéd be valamilyen banános krémmel, vagy így egyben beleöntöd a masszát tepsibe, ahogy én csinálom, de nagy tortacsodát ne várj tőle. Átsül, de nem olyan lesz mint amit szerintem Te akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!