Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Felrobbanhat egy kotyogós...

Felrobbanhat egy kotyogós kávéfőző?

Figyelt kérdés
Egyszer csak erőteljesen gőz jött ki az alsó részén lévő kis szelepen és elég szép hangja is volt. Akár felrobbanhatott volna, vagy ez hülyeség?

2015. jan. 26. 10:56
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha új a készülék, ki kell tapasztalni, hogy melyik kávét "szereti". Elő szokott fordulni, hogy a túl finom őrlésű kávé eltömíti a szűrőt, ezért kevesebb fő le, vagy semmi. A szelep a tartályon található, ezért nem fenyeget az a veszély, hogy a dugulás miatt száll el. Általában ez a szelep hatlapfejű csavarnak van kialakítva, így kiszerelhető, tisztítható magában is. Válljék egészségére! (5-ös voltam)
2015. jan. 28. 06:35
 12/14 A kérdező kommentje:

Azóta rájöttem, hogy az a lapka kezdett eltömítődni, ami letakarja a darált kávét. Ezt annyra nem szoktam figyelni, mint magát a tölcsér alakú lenti szűrőt... Mindegy most kitisztítom.

Egyébként előző, igazad lehet, már az elmúlt hetekben néha észrevettem, hogy kevesebb kávé főtt ki. Azt hiszem megállapítható, hogy ez az első jel, hogy ideje alaposabban kitisztítani a kávéfőzőt, aztán talán nem jutunk el a sípolásig. Akkor ezt megbeszéltük. :)

2015. jan. 28. 11:13
 13/14 anonim ***** válasza:
31%
Természetesen felrobbanhat, történt már ilyen velünk is. Legutóbb mondjuk csak szétrepedt aztán mindent elöntött a kv. A szelepek is meghibásodhatnak, a kazánok is ugyanúgy fel szoktak robbanni, pedig azokban kettő vagy még több szelepet is használnak, amiknek azért komoly minőségük szokott lenni, és mégis... Ebben az esetben szerintem a zacc is simán eltömítheti a szelepet, szóval talán nem ér valami sokat... Szerintem jobban jársz ha kiadsz pár ezrest egy elektromosra.
2015. febr. 19. 09:26
 14/14 Robika33 válasza:
A miénk ma robbant fel a fater hàta mögött fél méterrel ... Pontosabban kilötte a felsö részét, mint a rakèta, egyenesen bele a fölöttelèvő páraelszívóba. A kotyogó picit deformàlódott. Akkoràt szóllt mint az ágyú.
2019. jan. 31. 08:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!