Csak nekem lesz nyúlós és nyálkás a frissen elkészített zabkása?
Pár napja kattantam rá, finom, de mindig olyan nyálkás, nyúlós.. pedig frissen csinálom és frissen fogyasztjuk.
Eddig tejjel és 1 kanál mézzel-pici fahéjjal csináltam. Van valami trükkje, hogy jó legyen?
én szeretem, hogy olyan ragacsos, szerintem úgy normális, mivel a kioldódó keményítőtől lesz olyan
minimalizálhatod a ragacsosságot, ha téged zavar, ha nem főzöd készre, hanem kis lángon keverés nélkül bugyogtatod kb 5-6 percig, aztán lezárva hagyod pihentetni 10 percet, ami alatt megduzzadnak a szemek
próbáld ki úgy, hogy a kész kásába reszelj bele egy almát és ha van, akkor még egy marék mazsolát, ami szépen megduzzad benne - isteni, imádom :P
zabkorpából csinálod? mert ha igen, azt én forró tejjel felöntöm, és megduzzad amolyan tejbegríz állagúra. teszek bele vaníliát és édesítőszert (én cukrot nem ehetek), és ahogy az előző is írta, pl. almát. isteni!
finom még fahéjjal is.
Nincs mit! Én imádom a zabkorpát. Nem is nagyon használok lisztet már. Ezzel habarom a főzeléket, ebből csinálok palacsintát (lepényt). (Cukorbeteg vagyok, és száműznöm kelleltt a finomlisztet. A graham-liszt viszont nekem nem jött be a fenti célokra. Csak kenyeret sütök belőle, arra viszont kiváló.)
Hú, tökre megéheztem :) Citromos-vaníliás joghurttal is milyen finom a zabkorpa...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!