Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Segítsünk egymásnak! Mit...

Segítsünk egymásnak! Mit főzzünk kevés alapanyagból és kevés pénzből?!

Figyelt kérdés
Adjatok ötleteket nekem és másoknak is.Hisz tudjátok,az ember legjobban a hasán tud spórolni!
2010. jan. 30. 09:36
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
85%
hop, bocsánat kétszer küldte el
2010. jan. 30. 10:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

A tojás lehet, hogy nem olcsó, de a lecsóba nem kell belöle sok - ha elég sok "zöldségjét" csinálsz, akkor fejenként 1-2 tojás böven elég bele - a férjemnek is a két kamasz (17 és 18 éves) fiamnak is elég. Persze kenyeret is kell hozzá enni.

Számolj utána, hogy igy mennyibe kerül, illetve ennyiböl mi mást tudsz késziteni, ami ugyanigy laktat is.

2010. jan. 30. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

Krumpliból paprikás krumpli, krumplis tészta, fözelék leves, sült krumpli, krumplis pogácsa, lepcsánka.

Kásztostás tészta, paradicsomos káposzta, párolt káposzta tölteléknek élesztős tésztákba.

Lencse, bab, sárgaborsó leveseknek, főzeléknek,

lehet csinálni falafel szerűen a maradék fözeléket tojással, lisztel turmixolni és kisütni. Indiai stílusban is lehet csinálni sós vizben megfőzni utána zsíradékon átpiritani és izlés szerint fűszerezni.

2010. jan. 30. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Rántottleves-piritott száraz kenyérkocka feltéttel. /kidobásra szánt kenyérből/
2010. jan. 30. 15:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Lehet lecsónak valót eltenni, akár a fagyasztóba, akár üvegben megfőzve, mikor sok van. Akkor egyáltalán nem drága és nagyon jól tud esni az embernek.


Maradék kifliből, kalácsból lehet csinálni máglyarakást, nagyon finom és laktató. Maradék pörköltből gulyásleves vagy esetleg székelykáposzta készíthető.

2010. jan. 30. 17:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Még egyszer a lecsós kérdéshez: ha a tojás 30-40 ft, akkor az egy emberre kb. 100 ft akkor is, ha fejenként 3 tojást veszel - és az meg szerintem minden csak nem drága.
2010. jan. 30. 22:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

örülök a kérdés kiírásának, mert ez a téma engem is izgat. könyvátban néztem olcsó recepteket, de mindegyik tésztából, krumpliból, zsírból, parizerből és szalonnából állt. próbálok magam is kicsit újítani.


sztem érdemes az akciókat is figyelni, több adagot lefőzni, ha van mélyhűtő, pár dózist félretenni.



Most pl. csináltam diétás parajkrémlevest (nem tejjel vagy tejszínnel, hanem marhahúsleveskockával), kevés maradék sajtot belemorzsoltam. Ehhez jött lencsefőzelék virslikarikákkal.


az egyik legolcsóbb levesféleség a gyümölcsleves, amit én idénygyümölcsökből készítek, azonos alapra: vaníliás vagy szegfűszeges citromos alaplében, amelyet aztán joghurttal / tejföllel be lehet habarni (bár én lisztet nem használok). Ezek nagyon olcsó levesek, 1-1 szem gyümölcs elég egy főre, és desszertnek is kiváló.


szeretem a sós palacsintákat is. nemrég készítettem párolt lilakápsoztával töltött fokhagymás palacsintát tejfölös öntettel. Ez csak egy ötlet arra, hogy a megszokott alapanyagokat újragondolhatjuk.

Finom a kevés túróval és gyümölccsel vagy lekvárral elkevert töltelékkel töltött palacsinta, amit ha sütőben átpirítunk, finom, ropogós lesz, de csinálhatjuk párolt gyümölccsel töltve és vaníliás tejfölel megkenve-pirítva.


Nagy kedvencem a cékla - az is nagyon olcsó, és nagyon finom, édeskés, tápanyagdús. Jó levesnek, főzelékbe (krumlival), sülve köretnek.


ugyanígy finom desszert a vaníliás tejbegríz, gyümölcsrizs. ízletes a puliszka - millió változata van.


a kiflifelfújtak is jók (vaníliás tejjel, lekvárral egybesütve, maradék dióval is, ha van otthon).


tehát érdemes az akciókat és az idényszerűséget figyelni. télen nem készítünk lecsót és nyáron nem csinálunk sütőtökkrémlevest ;)


sok fiatal munkatársam kidobja az ételt. na, én azt soha! le kell fagyasztani, jól jön máskor!!!

2010. febr. 1. 13:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/26 A kérdező kommentje:

Bármit le lehet fagyasztani???


pl:halat,vagy lecsót.....


Ugyanis tetnap lecsót készítettem,mert mi ingyen jutunk hozzá az alapanyagához....de ma már nem szívesen enném.Viszont kidobni sajnálom.Le fagyaszthatom?

2010. febr. 1. 13:47
 19/26 anonim ***** válasza:
lecsót természetesen le lehet fagyasztani! (akár natúr, akár tarhonyás, akár rizses, akár burgonyás lecsóról van szó. a tojásossal nem próbálkoznék, de a többi abszolút oké.)
2010. febr. 1. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/26 anonim ***** válasza:
csak néhány olyan alapanyag van, amit nem lehet vagy nem érdemes lefagyasztani. normális szakácskönyvekben ez le van szépen írva, pl. Frank Júlia óriásszakácskönyvében tételesen ott a lista, és az is, hogy a hűtőben hány hónapig áll el.
2010. febr. 1. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!