Segítsünk egymásnak! Mit főzzünk kevés alapanyagból és kevés pénzből?!
-Krumplis/mákos/diós/grízes/sajtos-tejfölös/túrós/bolognai/lekváros tészta.
-Lecsó.
-Paprikás krumpli.
-Sztrapacska.
-Főzelékek sült szalonnával vagy hússal.
-Hagymás alapon máj kumplival.
Resztelt máj pároltkáposztával
Székelykáposzta csülökpörkölből
Kolbászos, rizses lecsó
Francia hagymaleves
Tökfőzelék rántott csirkemájjal
Rakott kelkáposzta darálthússal, rizzsel
Na igen,ezek ismerősek számomra is:)
Tegnap rakott krumplit csináltam,holnap lecsó lesz.
chilis bab lehet virsliből/ olcsó kolbászból is csinálni, de csináltam már 30 dkg húsból is több babbal
káposztás tészta, lekváros tészta
kalács: kedvenc receptem: 60 dkg liszt, 1 deci olaj, 2.5 dl tej (volt már hogy vízzel csináltam) egy egész élesztő és 3 kanál cukor és azzal töltöd meg ami éppen van otthon, sőt még sósan is finom, akkor 3 teáskanál sót teszel a cukor helyett
kakaóval, lekvárral, mákkal,sajttal, maradék kolbásszal finom :) és tökéletes kísérője egy hús nélküli levesnek
tészták: talán a kegkiadósabb kaja, és ha ügyes vagy olcsón megúszod kicsi sonka/virsli/ kolbászt pirítasz hagymával, csinálsz egy kevés besamelt összekevered és belereszelsz kicsi sajtot (mert szerintem egy "húsos" tésztaételben a legdrágább a sajt, amit ráreszelünk
még egy kedvenc tésztám: olajon sütök hagymát, só-bors-bazsalikom és egy konzerv paradicsomot dobok rá (a nagyobbik fajtát, de előtte összevágom) kicsi víz és a végén besűrítem liszttel (ezt ettem érettségi alatt, amikor anyuék kedvesen elutaztak egy hétre és kaptam egy ezrest :D)
Paradicsomos káposzta húsgombóccal.
Húsleves levescsontból (levestésztával, zöldséggel)
Körömpörkölt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!