Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Először csináltam fasírtot....

Először csináltam fasírtot. Az íze jó lett, de a fasírt állaga nem:túl puha maradt a kisütés után is. Mit kell tenni, hogy olyan normális, kemény legyen?

Figyelt kérdés

2014. nov. 16. 12:53
 1/8 anonim ***** válasza:
53%
Szia :) én szakács vagyok. Tegyél bele még tojást és áztatott zsemlét. Üdv!
2014. nov. 16. 13:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
75%
Beszélj a feleségemmel. Ő neki az állaga szokott jó lenni. Viszont olyan rossz íze van hogy förtelem.
2014. nov. 16. 13:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Fél kg (max. 60 dkg) darálthúshoz kell 1 normál méretű tojás. Ha kis méret, akkor inkább 2 db. Normál méretből az 1 kg-ig rakok 2 db-ot. Egyrészt a tojás az, ami összefogja az egyes alkotórészeket.

De: nagyon alaposan össze kell gyúrni, ne sajnáld, szinte nyúljon a kezed után az a massza, mert ha csak úgy sebtében van összedobva, akkor akárhány tojást is raksz hozzá, az bizony sütés közben szétmegy!!!

Szóval menni fog az, csak bátran...

2014. nov. 16. 13:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha túl lágy az állaga, akkor tegyélbele máskor zsemlemorzsát és azzal kavard el jól a masszát.
2014. nov. 16. 14:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
Negyed kiló darált húshoz a v.hagymán és fokhagymán,són és borson kívül 1 tojás,de még zs.morzsa is lett beletéve és mégis olyan plötty lett.Mi a fenéért nem lesz olyan jó kis masszív???
2014. nov. 16. 15:06
 6/8 A kérdező kommentje:
Ja!És persze 2 beáztatott zsömle is került bele!
2014. nov. 16. 15:07
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Sok volt bele a két zsemle és talán nem csavartad ki rendesen, ezért kellett volna bele még morzsa, akkor nem plötty.
2014. nov. 17. 07:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Negyed kilóhoz valóban sok a két zsemle. Illetve az is lehet hogy az ázott nagyon el.

Én a zsömlét úgy szoktam hogy szét tépkedve teszem tálba és épp csak locsintgatom a tejjel, amennyit felvesz. Hagyom addig állni a zsömlét míg a húst befűszerezem, és csak utána mmorzsolom bele az ázott zsömlét.

2014. nov. 23. 19:23
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!