Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan tudnek normalis tesztat...

Hogyan tudnek normalis tesztat kesziteni, nem durum lisztbol Angliaban? Hogy mukodik a hazi tesztaszaggato?

Figyelt kérdés
A baratommal kinn vagyunk Angliaban es gyuloli a durum lisztes tesztat pedig itt csak azt lehet kapni. Egy internetes aruhazban lattam nagyon jo aron tesztaszaggatot, de fogalmam sincs hogy mukodik. Mi kell a tesztahoz? Ha sikerul buzalisztet vennem valahol akkor elvileg mukodhet hogy normalis tesztat keszitsunk vele?
2012. nov. 9. 12:49
 1/6 anonim ***** válasza:

Persze:

búzaliszt, tojás + víz az alapanyaga a tésztának, akár levestészta, akár u.n. száraztészta.


Amit olvastál itthon, pl. 8 tojásos, az azt jelenti, hogy 1 kg liszthez 8 tojást ütnek fel, és annyi vizet tesznek hozzá, hogy viszonylag könnyen nyújtható tésztát kapj. Valami kis sót nem árt tenni bele, de az szerintem nem jelentős.


Ha egy kicsit olcsóbb kivitelt, akkor 1 kg. liszthez 4 tojást adnak, és úgy állítják össze + a víz.


Ha levestésztát akarsz, akkor mindenképp a 8 tojásost és minimális vizet. Ez esetben egy kicsit nehezebben nyújtható lesz a tésztád, de finomabb, mint amit u.n. száraztésztának készítünk.


Majd mindjárt szétnézek a net-en, találok-e neked valamit felrakva az elkészítés bemutatásáról.

2012. nov. 9. 13:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
Koszonom! De hogy lesz a gyurhato "puha" tesztabol olyan szaraz kemeny mint ami a boltban kaphato?
2012. nov. 9. 13:30
 3/6 anonim ***** válasza:
54%
a házi tésztát általában frissen gyúrják és főzik, de ha el is akarsz tenni későbbre, akkor több napig kell szárogatni, amíg ki nem megy belőle a nedvesség, de nem tudom hogy így mennyire tartós.
2012. nov. 9. 13:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

[link]


Olvasd el ezt, bár mi otthon 60, 70-es években, nagyobb tálban gyúrtuk és nem asztalon (6 főre könnyebb volt).


Amikor azt írja, hogy a gombócokat egy kicsit pihenteted, utána lehet nyújtan = nyújtófával kerekre 1 gombóc = 1 levél. (Persze ma már a gép is nyújt)

Ha elnyújtottad, felszeled, amilyen formára akarod, akár olyanra, mint amiből a mákos tésztát főzted, vagy kockára vágva stb. és hagyod akár 1-2 napra is szétterítve egy konyharuhán, hogy száradjon. Néha-néha átforgatod, hogy ami alól van, az is száradjon, ill. hogy ne ragadjanak össze. Ha teljesen megszáradtak, vagy vászon-zacsiba rakod, vagy valami jól zárható dobozt először kibélelsz papírszalvétával, belerakod és beborítod. Ha jól kiszárítottad, hónapokig is eláll, de meg is keményedett.

Addig, amíg nincs annyira kiszáradva, hogy nem "csörög", addig ne dobozold be, mert könnyen bezöldül és tönkremegy.

2012. nov. 9. 13:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha a darabolásra nincs időd, akkor a kinyújtott tésztát hagyod teljes egészében megszáradni, majd utána tudod összetörni. Ekkor kapod a lebbencs-tésztát, amit annakidején mi "lusta asszony tésztájának" neveztünk. :)))
2012. nov. 9. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat :)
2012. nov. 9. 13:46

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!