Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Levest lehet-e lefagyasztani?

Levest lehet-e lefagyasztani?

Figyelt kérdés

Ha igen, felengedés után nem lesz másabb az íze? Csigatésztát?

Kicsit sok borsólevest találtam főzni.. :D


2014. okt. 27. 12:15
 1/7 anonim ***** válasza:
90%
Természetesen lehet. Az ízt, mint minden más étel, akkor őrzi meg legjobban, a nagyon gyorsan fagy meg. A felolvasztást viszont nagyon lassan kell végezni, hogy ne károsodjon.
2014. okt. 27. 12:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
26%
A répa gumis lesz, miután felenged :(
2014. okt. 27. 12:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:

Jaj.. :(

A répa állaga nem zavarna, csak az íze maradjon meg olyannak majdnem, mint ahogy megfőtt. Úgy sikerült ez, hogy fél kg borsót zuttyantottam a fazékba, felét akartam, aztán kicsinek találtam, így ment nagyobba, tettem hozzá még fizet, ízesítettem még, és sok lett.

Köszönöm szépen!

2014. okt. 27. 12:30
 4/7 anonim ***** válasza:
43%

Nyugodtan lefagyszthatod, semmi baja nem lesz. tényleg előző nap tedd sima hűtőbe, és másnap jól melegítsd át.

Semmi sem károsodik benne, én is rendszeresen fagyasztok maradékot, többek között leveseket is. a sárgarépa sem lesz gumis, nem kell aggódni.

Mi lenne akkor a pl a franciasaláta alappal, és más zöldségmixekkel amit fagyasztva lehet kapni, ha gumis lenne benne a répa... ?

Gulyást is fagyasztok, semmi baj nincs a zöldségekkel.

2014. okt. 27. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Kieg: a tésztával sincs semmi baj, de a maradék levesedet hideg vízfürdőben gyorsan hűtsd le, hogy mielőbb a fagyóba kerülhessen.
2014. okt. 27. 12:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

4-es:A mélyhütőtt répát hirtelen nagyon hidegre hűtők le, ezért nem lesz gumis. Ezt nem tudod otthon megcsinálni.

Nekem akkor is gumis lett...

2014. okt. 27. 12:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
66%

Hát képzeld, én is fagyasztok le direktbe is sárgarépát, zöldséget, zellert is, és télen azt használom levesekbe, és sosem gumis... pedig még csak nem is blansírozom, csak leszikkasztva felvágom formára és megy a fagyasztóba.

na de mindegy, a tied gumis az enyém nem. Talán mert nem egyhelyen termettek :)))

2014. okt. 28. 07:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!