Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Szárazbabot hogyan tároljam?

Szárazbabot hogyan tároljam?

Figyelt kérdés
Fagyasztóban volt 3 napot, hogy ne legyen zsizsikes. Miben lehet ezután tárolni?
2014. okt. 26. 23:08
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
vannak zöldségesek ahol lehet kapni bármikor. minek tárolni?
2014. okt. 26. 23:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell azért elvinni a zöldségeshez!

Egy levegős zacsiban felakasztva a spájzban.

2014. okt. 26. 23:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
47%

Ha lefagyasztottad - ami teljesen fölösleges volt - tárold továbbra is a fagyasztóban.

Fagyasztás nélkül, megfelelő szárítás után, vászonzacskóba csomagolva szokás tárolni a szárazbabot, ahol nem éri nedvesség (pl kamrában lógatva).

Lefagyasztva a jég károsítja a sejteket.

2014. okt. 27. 01:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:

a fagyasztás megöli a zsizsik lárváit, így utána nem kelnek ki benne.

Azért vettem ki a fagyasztóládából, mert kevés hely van már benne, és most vettem még egy csomó karfiolt, azzal fog megtelni.

Azért tárolom, és nem járok zöldségesbe, mert a piacon olcsón vettem sokat.

Remélem mindenki kapott választ. :)


Akkor nejlon zacskóban, vagy üvegben lezárva nem jó?

Mindenképpen szellőznie kell?

2014. okt. 27. 09:21
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

A gondolat menetedet követve: a fagyasztás megöli a zsizsiket, ami kiolvasztás után bomlásnak indul...

Abban sem vagyok biztos, hogy a fagyasztás a babszemeket nem roncsolta-e olyan mértékben, hogy kiolvadva tárolva az is bomlani kezd.

A sós szalonnát kivéve nem tudok mást, amit a fagyasztóból kiszedve lehet tárolni tovább pluszos hőmérsékleten

2014. okt. 27. 10:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

A fagyasztás megelőzési megoldás, hogy ne legyen zsizsikes a szárazbab. Ha már benne vannak a lárvák, megette a fene, legalábbis én nem enném meg.

Tehát csak az a babot érdemes fagyasztóba tenni, amiről biztosan tudjuk, hogy zsizsiklárva mentes, egyébként nincs értelme, valóban elpusztulnak, de attól még benne vannak..

Ha pedig már elkezdtük a fagyasztást, ott is kell továbbra is tárolni felhasználásig.

Nem lehet kiolvasztani, szárítgatni, zacskózni, mert annak meg penészesedés lesz a vége.

2014. okt. 27. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim válasza:
55%
Mi már évek óta úgy tároljuk, hogy a szedés után bezacskózva fagyasztóba, utána kivéve, kiolvasztottuk, átöblítettük, megszárítottuk, és ilyen műanyagkannában (zsírt szoktunk ilyenben venni hentesnél, és a jól kimosott meszeskanna is alkalmas ilyenre) lezárva tároljuk hűvös helyen (kamra, spájz). A bab minősége nem fog ettől romlani, és ez a zsizsikes dolog ez igaz, mert utána átmosáskor szoktunk találni megfagyott zsizsiket.
2014. nov. 10. 20:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:

átnéztem, és nem találtam benne zsizsiket, és lyukak sincsenek a babon, de azért így a biztos, hogy be lett téve a fagyasztóba. :)

Akkor végülis bármilyen zárt tároló dobozba betehetem? Nem kell szellőznie?

2014. nov. 11. 22:59
 9/9 anonim ***** válasza:
0%
Eláruljátok, hogy minek tárolni?
2014. nov. 12. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!