Szárazbabot hogyan tároljam?
Nem kell azért elvinni a zöldségeshez!
Egy levegős zacsiban felakasztva a spájzban.
Ha lefagyasztottad - ami teljesen fölösleges volt - tárold továbbra is a fagyasztóban.
Fagyasztás nélkül, megfelelő szárítás után, vászonzacskóba csomagolva szokás tárolni a szárazbabot, ahol nem éri nedvesség (pl kamrában lógatva).
Lefagyasztva a jég károsítja a sejteket.
a fagyasztás megöli a zsizsik lárváit, így utána nem kelnek ki benne.
Azért vettem ki a fagyasztóládából, mert kevés hely van már benne, és most vettem még egy csomó karfiolt, azzal fog megtelni.
Azért tárolom, és nem járok zöldségesbe, mert a piacon olcsón vettem sokat.
Remélem mindenki kapott választ. :)
Akkor nejlon zacskóban, vagy üvegben lezárva nem jó?
Mindenképpen szellőznie kell?
A gondolat menetedet követve: a fagyasztás megöli a zsizsiket, ami kiolvasztás után bomlásnak indul...
Abban sem vagyok biztos, hogy a fagyasztás a babszemeket nem roncsolta-e olyan mértékben, hogy kiolvadva tárolva az is bomlani kezd.
A sós szalonnát kivéve nem tudok mást, amit a fagyasztóból kiszedve lehet tárolni tovább pluszos hőmérsékleten
A fagyasztás megelőzési megoldás, hogy ne legyen zsizsikes a szárazbab. Ha már benne vannak a lárvák, megette a fene, legalábbis én nem enném meg.
Tehát csak az a babot érdemes fagyasztóba tenni, amiről biztosan tudjuk, hogy zsizsiklárva mentes, egyébként nincs értelme, valóban elpusztulnak, de attól még benne vannak..
Ha pedig már elkezdtük a fagyasztást, ott is kell továbbra is tárolni felhasználásig.
Nem lehet kiolvasztani, szárítgatni, zacskózni, mert annak meg penészesedés lesz a vége.
átnéztem, és nem találtam benne zsizsiket, és lyukak sincsenek a babon, de azért így a biztos, hogy be lett téve a fagyasztóba. :)
Akkor végülis bármilyen zárt tároló dobozba betehetem? Nem kell szellőznie?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!