Főzeléket le lehet fagyasztani? Még tegnap főztem babfőzeléket, és sok megmaradt. Hogy lehet lefagyaztani? És utána csak egyszerűen felmelegitem?
Figyelt kérdés
2008. aug. 12. 20:18
1/4 anonim válasza:
Szia.persze,hogy le lehet.Rakd egy műanyag dobozba,zárd le és tedd a fagyasztóba.én úgy szoktam kiolvasztani az ilyenmit,hogy ha kiveszem a fagyóból először beleállítom vízbe,majd ha már kicsit felengedett vagy lábasba teszed és fel a tűzhelyre vagy a mikróba.
2/4 anonim válasza:
a többséget le lehet fagyasztani, de nem mindent. Én pl krulplit nem fagyasztanék. Annak megváktozik az íze és az állaga. De a bab az oké.
Kiengedésre a természetes kiengedést, vagy a mikrót használom.
3/4 anonim válasza:
Felmelegítésnél arra figyelj, hogy ha mikróban melegíted, ne műanyagban tedd. Inkább rakd át valamiféle üvegtálba, mert a melegítés során hő hatására a műanyagból erős karcinogén (rákkeltő) anyagok szabadulnak fel, ami bekerül az ételbe. (egy biológus)
4/4 anonim válasza:
nyugodtan fagyszthatod, de lehet, hogy ha kiolvad akkor a rántás csomós lesz, a főzelék vizes állagú. Ilyenkor én azt szoktam csinálni, hogy fölforralom a főzeléket és egy kis vízzel elkevert 2 púpozott ek keményítőt adok hozzá! Addig főzőm mint a pudingot és kész. Mintha frissen főztem volna!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!