Tojás felverése után szűnőn átszűrve csökkenthető a koleszterintartalma?
Az alábbi videóban mutatja a csaj, hogy a felvert tojást szűrőn átnyomja, hogy kiszűrje a "koliza"-t, ami koleszterint tartalmaz: [link]
Mi a véleményetek erről az egészről? Köszi
Szűrővel nem megy, de ha habverés közben a bal vállad fölött háromszor magad mögé köpsz, és elmondod, hogy "Koleszterin ki a házból,
Most jöttem én a kórházból,
Áfonya, mácsonya, karalábé!"
akkor jelentősen csökken.
A jégzsinórt szűri ki.
In the eggs of most birds and reptiles, the chalazae are two spiral bands of tissue that suspend the yolk in the center of the white (the albumen). The function of the chalazae is to hold the yolk in place. For culinary use of eggs, particularly in baking, the chalazae are sometimes removed in order to ensure a uniform texture
Köszönöm a válaszokat!
Akkor valóban nagyon félreértettem. Azt hittem, hogy az a visszamaradt habos cucc a 'kolizia' ami a koleszterin nagy részét tartalmazza.
A 2. válaszadó miatt 10 pont a Gryffindor csapatának!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!