Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Tojás felverése után szűnőn...

Tojás felverése után szűnőn átszűrve csökkenthető a koleszterintartalma?

Figyelt kérdés

Az alábbi videóban mutatja a csaj, hogy a felvert tojást szűrőn átnyomja, hogy kiszűrje a "koliza"-t, ami koleszterint tartalmaz: [link]

Mi a véleményetek erről az egészről? Köszi

2014. okt. 1. 12:27
 1/7 anonim ***** válasza:
76%
Butaság
2014. okt. 1. 12:50
 2/7 anonim ***** válasza:
89%

Szűrővel nem megy, de ha habverés közben a bal vállad fölött háromszor magad mögé köpsz, és elmondod, hogy "Koleszterin ki a házból,

Most jöttem én a kórházból,

Áfonya, mácsonya, karalábé!"

akkor jelentősen csökken.

2014. okt. 1. 13:00
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Azért szüri le, hogy ne legyenek benne darabok: jégzsinór, söröbb folt, stb, mert akkor nem tudja olyan szépen sütni - ehhez ugyanis egész vékonyan kell a tojásnak a serpenyöben lennie - és semmi köze a koleszterinhez.
2014. okt. 1. 13:17
 4/7 anonim ***** válasza:
55%
Az utolsónak van igaza. A kaja textúrája miatt csinálta, csak megjegyezte, hogy ennek ez a neve, ezt tudjuk róla. Egy szóval sem állítja, hogy a koleszterin miatt csinálja.
2014. okt. 1. 13:22
 5/7 anonim ***** válasza:

A jégzsinórt szűri ki.

[link]

In the eggs of most birds and reptiles, the chalazae are two spiral bands of tissue that suspend the yolk in the center of the white (the albumen). The function of the chalazae is to hold the yolk in place. For culinary use of eggs, particularly in baking, the chalazae are sometimes removed in order to ensure a uniform texture

2014. okt. 1. 14:27
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Akkor valóban nagyon félreértettem. Azt hittem, hogy az a visszamaradt habos cucc a 'kolizia' ami a koleszterin nagy részét tartalmazza.

A 2. válaszadó miatt 10 pont a Gryffindor csapatának!

2014. okt. 1. 23:22
 7/7 anonim ***** válasza:
A véredben levő koleszterint nem a kajával viszed be. Azt a májad termeli olyan mennyiségben, ahogy az éppen szükséges. "Gyógyszerrel" csökkenteni káros. Tudod, van a gyógyszeripar, aki mindenről megpróbál meggyőzni, amire "gyógyszert" adhat el neked. Lehetőleg életed végéig.
2014. okt. 2. 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!