Hogyan fogyasszunk alkoholt? Csökkenthető a másnaposság okozta rosszullét ha például csak egyfajta italt iszunk pl. pálinkát, vagy bort? Vagy mind2-t fogyasztva is ugyan olyan a hatás másnap? Elnézést ha ez valahol már megválaszolt.
10-11 évesen akarsz te berúgni? :D Szerintem ne tedd, nem olyan jó dolog. De, ha mégis akkor itt van pár tanács:
1 Ne igyál éhgyomorra ->egyél előtte valamit!
2 Ne igyál össze-vissza és ne keverd az italokat.
3 Ha már kezdesz szédülni mindenképp hagyd abba az ivást.
16/F
Víz + fájdalomcsillapító + szódabikarbóna
Vízből sokat igyál, annak hiánya miatt fáj a fejed másnap.
A gyomrodat a szódabikarbóna vágja helyre. Elalvás előtt ajánlatos őket bevenni.
A gyomrod, epéd nem tudom mennyire bírja a dolgokat, de nehezen, akkor ne igyál "színes" italokat. Unicum, jager, stb. Nagyon durva epés hányás lehet belőle másnapra :D
Amikor a másnaposság estéjén rekeszizomlázad van a sok epés hányástól, ezen már a szódabikarbóna se segít... Nem kellemes, pedig már rég nem vagyok tinédzser.
Szóval igyál sokat, ez a fejedet kíméli, tiszta piákat igyál: pálinka, vodka, ez pedig a gyomrodat nem vágja taccsra.
Egyénfüggő szerintem. Bornál is számít a minőség, na meg a színe. Egy édes vörös sokkal rosszabb, mint egy fehér.
Én inkább pálinkáznék. A bor a tarkódat 'üli meg', ott lesz ilyen nyomó érzésed, azt nagyon nem szeretem. Igazából ha sok vizet, limonádét, ilyesmit iszol mellé, akkor felesleges ilyenen agyalni. Az is fontos, hogy mennyit iszol, ha nem rúgsz be, akkor másnapos se nagyon leszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!