Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Konyhában mennyire praktikusak...

Konyhában mennyire praktikusak a fa nyelű dolgok (evőeszköz, tepsi)?

Figyelt kérdés

2014. szept. 29. 12:19
 1/9 anonim ***** válasza:

Attól is függ, hogy milyen fából készül a nyél. nekem van kb 40 éves rózsafa nyelű készletem,- igaz nem napi használatosak- de olyanok, mint újkorában.

Viszont van napi használatú fanyelű kiskésem, ami eléggé kopik az állandó mosogatástól.

Ha jó minőségű a fa, akkor hosszú életű is lehet egy-egy eszköz.Mosogatógépben viszont nem lehet tisztítani a fa dolgokat.

Tepsit fa nyéllel/füllel nem nagyon tudok elképzelni... :)

2014. szept. 29. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk is vannak fa nyelű késeink; ha nem mosogatógépben mosod őket, akkor szerintem szép kort megélhetnek. :)

Tepsink nincs fa nyelű, viszont serpenyőnk van. Jobban szeretem, mint a fém nyelűeket, mert nem forrósodnak át annyira. :)

2014. szept. 29. 12:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
Ja, igen, serpenyő lenne a tepsi...nem vagyok annyira képben a konyhában.
2014. szept. 29. 12:35
 4/9 anonim ***** válasza:
0%

Ha újra kezdeném, sosem vennék semmit fából, de most már vannak és nem tudok mindent rögtön lecserélni.

Sorolom a problémáimat:

Vágódeszka: Vágódeszkán ugyebár leggyakrabban hagymát és húst szelünk. Akárhogy sikálom, a hagymaszag kicsit mindig érződik, akkor bele sem merek gondolni, hogy mi van a nyers hússal, amit ugyan nem érzek, de bele ivódik. A fa mindent beiszik.

Fa nyelű evőeszközök: Van egy grill készletem, aminek bordóra pácolt nyele van, tök jól néz ki, csak épp nem lehet mosogatógépbe betenni, mert pár ilyen akció után az a minimum, hogy elveszti a színét. Pedig számomra a mosogatógépnek pont az lenne a lényege, hogy amikor társaság van, könnyen, gyorsan elintézem a mosogatnivalót, és mikor használnám máskor, mint társaságban?

Fakanál: Arról rég lemondtam, hogy mosogatógépbe betegyem, mert ha nem indítok rá azonnal és nem veszem ki azonnal bepenészedik, ezenkívül igaz rá az, amit a vágódeszkáról írtam. Nem higiénikus. A hőtől keletkeznek rajta apró berepedezések egy idő után, bele sem merek gondolni mik tenyésznek a kis repedésekben az idők során. Szerintem ezeket csak látszatra lehet elmosni.

Van fanyelű serpenyőm: Még az elmegy, általában steak-et szoktam benne sütni, a végén egyből elmosom kézzel, és a nyelet amúgy sem éri közvetlen étel, zsiradék.

Fa nyelű tepsiről még nem hallottam, nem lehet sok értelme.

Szóval a legtutibb a műanyag és a fém a konyhában.

2014. szept. 29. 12:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Én szeretem a fa nyelű eszközöket, és nem bánom, hogy kézzel kell mosogatni őket. Ha nem is túl praktikus, de hosszú élettartamú, és szívesebben kézbe fogom őket, mint a fémet - különösen az evőeszközöket, amik nem csak a konyhában, de az étkezőben is szem előtt vannak.
2014. szept. 29. 14:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Viszont a műanyag fakanállal vigyázz, benne hagytam a levesben, miközben főtt, és a legvége "beleolvadt". Nem is ettem meg azt a levest!
2014. szept. 30. 10:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 Motorman válasza:
Egy baj van a fa eszközzel, de az nagy: Nem higiénikus! Ma már vannak olyan hőálló műanyag eszközök, amik rövid ideig akár a fortyogó olajban is kibírják. (amíg megforgatod a husit)
2014. okt. 3. 07:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 Xebulon válasza:
Semmi baj nincs a faeszközökkel, ha rendesen megfőtt megsütött dolgokat csinálsz. Nyersételt nem jó faeszközökkel csinálni, főleg ha néhány napra félre is teszed. Egyébként azért jó a faeszköz, mert nem vezeti a hőt, meg nem csúszik a kezedben.
2014. okt. 3. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim válasza:
Én jobban szeretem a fakanalakat, lapátokat, deszkát. Nincs mosogató gépem ezért nem is bánkódom hogy kézzel kell ezeket elmosni. Viszont sokkal jobb ha kicsit kirojtozódik, akkor egy finom csiszolópapírral, újjávarázsolom őket. Ráadásul bebizonyították, hogy a fa vágodeszkákon sokkal kevésbé vannak baktériumok, mint a műanyagon. Ráadásul azt is össze karistolja a kés. A minap vettem észre (megint) az egyik műanyag forgató lapáton hogy rojtos, és bele ült a kosz, amit még dörzsivel sem tudok kimosni, pedig nem áll a forró tepsiben lábasban csak a keverés, merítés ideéig. Ami igaz a fakanálra is azt sem szabad bent hagyni, mer magáb a szívja az ételt.
2014. okt. 6. 15:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!