Konyhában mennyire praktikusak a fa nyelű dolgok (evőeszköz, tepsi)?
Attól is függ, hogy milyen fából készül a nyél. nekem van kb 40 éves rózsafa nyelű készletem,- igaz nem napi használatosak- de olyanok, mint újkorában.
Viszont van napi használatú fanyelű kiskésem, ami eléggé kopik az állandó mosogatástól.
Ha jó minőségű a fa, akkor hosszú életű is lehet egy-egy eszköz.Mosogatógépben viszont nem lehet tisztítani a fa dolgokat.
Tepsit fa nyéllel/füllel nem nagyon tudok elképzelni... :)
Nekünk is vannak fa nyelű késeink; ha nem mosogatógépben mosod őket, akkor szerintem szép kort megélhetnek. :)
Tepsink nincs fa nyelű, viszont serpenyőnk van. Jobban szeretem, mint a fém nyelűeket, mert nem forrósodnak át annyira. :)
Ha újra kezdeném, sosem vennék semmit fából, de most már vannak és nem tudok mindent rögtön lecserélni.
Sorolom a problémáimat:
Vágódeszka: Vágódeszkán ugyebár leggyakrabban hagymát és húst szelünk. Akárhogy sikálom, a hagymaszag kicsit mindig érződik, akkor bele sem merek gondolni, hogy mi van a nyers hússal, amit ugyan nem érzek, de bele ivódik. A fa mindent beiszik.
Fa nyelű evőeszközök: Van egy grill készletem, aminek bordóra pácolt nyele van, tök jól néz ki, csak épp nem lehet mosogatógépbe betenni, mert pár ilyen akció után az a minimum, hogy elveszti a színét. Pedig számomra a mosogatógépnek pont az lenne a lényege, hogy amikor társaság van, könnyen, gyorsan elintézem a mosogatnivalót, és mikor használnám máskor, mint társaságban?
Fakanál: Arról rég lemondtam, hogy mosogatógépbe betegyem, mert ha nem indítok rá azonnal és nem veszem ki azonnal bepenészedik, ezenkívül igaz rá az, amit a vágódeszkáról írtam. Nem higiénikus. A hőtől keletkeznek rajta apró berepedezések egy idő után, bele sem merek gondolni mik tenyésznek a kis repedésekben az idők során. Szerintem ezeket csak látszatra lehet elmosni.
Van fanyelű serpenyőm: Még az elmegy, általában steak-et szoktam benne sütni, a végén egyből elmosom kézzel, és a nyelet amúgy sem éri közvetlen étel, zsiradék.
Fa nyelű tepsiről még nem hallottam, nem lehet sok értelme.
Szóval a legtutibb a műanyag és a fém a konyhában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!