Hogyan lehet házi mogyoróvajat készíteni? : )
Figyelt kérdés
2010. jan. 17. 15:55
1/5 anonim válasza:
12,5 dlg földimogyoró (a barna héjától is megtisztitva)
1 evökanál mogyoróolaj
5 g (nem dkg!) cukor
só izlés szerint
A mogyorót egy teflon serpenyöben addig piritani, amig illatos lesz ( ne barnuljon meg), utánna mixerben a olajjal és cukorral pürésiteni, közben kevés soval izesiteni.
Van olyan recept is, ahol sózott mogyoróból indulnak ki, akkor nem kell bele - értelemszerüen - só.
Lehet egész simára is késziteni, de úgy is, hogy kicsit még darabos.
2/5 anonim válasza:
nagyon olcsó a lidlben, vegyél inkább :P 200ft/üveg
3/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat :)
2010. jan. 17. 18:06
4/5 anonim válasza:
Simán beteszed a sózatlan földimogyorót a sonkadarálóba, és pépesre darálod. A hőtől megolvad a benne lévő cukortartalom, ha minden igaz...
5/5 anonim válasza:
[link] én is innen csináltam és nagyon finom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!