Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan lehet házi mogyoróvajat...

Hogyan lehet házi mogyoróvajat készíteni? : )

Figyelt kérdés
2010. jan. 17. 15:55
 1/5 anonim ***** válasza:

12,5 dlg földimogyoró (a barna héjától is megtisztitva)

1 evökanál mogyoróolaj

5 g (nem dkg!) cukor

só izlés szerint

A mogyorót egy teflon serpenyöben addig piritani, amig illatos lesz ( ne barnuljon meg), utánna mixerben a olajjal és cukorral pürésiteni, közben kevés soval izesiteni.

Van olyan recept is, ahol sózott mogyoróból indulnak ki, akkor nem kell bele - értelemszerüen - só.

Lehet egész simára is késziteni, de úgy is, hogy kicsit még darabos.

2010. jan. 17. 16:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
59%
nagyon olcsó a lidlben, vegyél inkább :P 200ft/üveg
2010. jan. 17. 16:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat :)
2010. jan. 17. 18:06
 4/5 anonim válasza:
Simán beteszed a sózatlan földimogyorót a sonkadarálóba, és pépesre darálod. A hőtől megolvad a benne lévő cukortartalom, ha minden igaz...
2010. jan. 25. 16:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim válasza:
[link] én is innen csináltam és nagyon finom
2010. jún. 16. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!