Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Sárgarépát el lehet rakni...

Sárgarépát el lehet rakni befőttes üvegbe sóval, nyersen?

Figyelt kérdés
Nosalty-n olvastam egy darált vöröshagymás receptet, amiben pürésítik a hagymát, sózzák és elteszik befőttes üvegbe. Nincs tartósító, nincs zsír a tetején, nem kell főzni, nincs macera. Csináltam nyolc üveggel. Bevásárlás közben megláttam, hogy a répa is akciós, jelenleg 3,5 kg-ot vettem. (Nagyszüleim régen csináltak hasonló zöldségmixet, amit csupán a só tartósított, sokéves üvegeket bontunk és használunk fel, ezért mertem belevágni.) A hagymának jól odalódítottam, legalább nem kell menet közben sózni az ételt, de répafőzelék esetén ehetetlen lenne a végeredmény. Tehát a kérdés az, hogy minimális sózással is eláll-e a répapüré? 3,5 kg-hoz max. 4 evőkanálra gondoltam. Tapasztalatok?
2014. aug. 29. 22:54
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Jelentős sózás kell és vannak rá receptek. Viszont bármi így kerül eltevésre, a sok sótól felhasználás előtt meg kell szabadulni, még a hagymánál is. A hagyna esetében a tartósításhoz hozzájárulnak a hagyma fertőtlenítő hatású hatóanyagai is, répa esetében ilyen nincs !
2014. aug. 29. 23:02
 2/4 anonim ***** válasza:

Hámozd meg a sárgarépákat, és vágd karikákra. Ha bébisárgarépát használsz, maradhat egészben, a nagyokat pedig akár hosszába is vághatod, ahogy neked kézenfekvőbb.

- Rakd meg a befőttes üvegeket sárgarépával, egy-két tormacsíkkal, majd az üveg tetején készíts támaszt két fapálcika segítségével, így gátolva meg a zöldségek felszínre jövését.

- Önts minden üvegbe sós vizet, míg el nem merülnek benne a zöldségek. Aztán fedd le az üvegeket, és tárold hűvös helyen, fejjel lefelé, így a levegő nem tud behatolni az üvegbe, és a savanyúság nem romlik meg. Kész is van. Néhány hét múlva már tálalhatod is!

2014. aug. 30. 00:30
 3/4 anonim ***** válasza:
52%

ezt nem értem, minek pont olyan zöldségeket tartósítani, amik teljesen jól elállnak amúgy is és ráadásul egész évben kb ugyanazon az áron kaphatóak?

amúgy én ennyi sárgarépához vennék még 2 fej káposztát és pár uborkát és csinálnék egy finom csalamádét télre

2014. aug. 30. 22:01
 4/4 A kérdező kommentje:

Lecsót, befőtteket is raktunk el, amit itt nem említettem meg. A fagyasztó tele, egyébként lustaság. Gluténmentes diétán vagyok - nem így nőttem fel, ezért most fura, hogy ha éhes vagyok, nem kaphatom ki a kenyeret a zacskóból, ergo főzhetek magamra minden nap (nincs anyagi keretem megvenni a drága lisztkeveréket, pékárukat). Más dolgom is van, emellett kinek van kedve kimenni a hóviharba télen minden másnap, aztán nekiülni, hámozgatni, trancsírozni és azt a kevés szabadidejét pepecseléssel eltölteni. Ehelyett a szabadság utolsó hetében megcsinálok mindent, amit lehet az ügy érdekében, vagyis elrakok minden kezem ügyébe akadó zöldséget, konyhakészre varázsolva. (:

GyakoriKERDESEK.hu gondolom azért lett kitalálva, hogy kérdezzen az ember, ám legyen, ment a minősítés a válaszokra.

2014. aug. 31. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!