Sárgarépát el lehet rakni befőttes üvegbe sóval, nyersen?
Hámozd meg a sárgarépákat, és vágd karikákra. Ha bébisárgarépát használsz, maradhat egészben, a nagyokat pedig akár hosszába is vághatod, ahogy neked kézenfekvőbb.
- Rakd meg a befőttes üvegeket sárgarépával, egy-két tormacsíkkal, majd az üveg tetején készíts támaszt két fapálcika segítségével, így gátolva meg a zöldségek felszínre jövését.
- Önts minden üvegbe sós vizet, míg el nem merülnek benne a zöldségek. Aztán fedd le az üvegeket, és tárold hűvös helyen, fejjel lefelé, így a levegő nem tud behatolni az üvegbe, és a savanyúság nem romlik meg. Kész is van. Néhány hét múlva már tálalhatod is!
ezt nem értem, minek pont olyan zöldségeket tartósítani, amik teljesen jól elállnak amúgy is és ráadásul egész évben kb ugyanazon az áron kaphatóak?
amúgy én ennyi sárgarépához vennék még 2 fej káposztát és pár uborkát és csinálnék egy finom csalamádét télre
Lecsót, befőtteket is raktunk el, amit itt nem említettem meg. A fagyasztó tele, egyébként lustaság. Gluténmentes diétán vagyok - nem így nőttem fel, ezért most fura, hogy ha éhes vagyok, nem kaphatom ki a kenyeret a zacskóból, ergo főzhetek magamra minden nap (nincs anyagi keretem megvenni a drága lisztkeveréket, pékárukat). Más dolgom is van, emellett kinek van kedve kimenni a hóviharba télen minden másnap, aztán nekiülni, hámozgatni, trancsírozni és azt a kevés szabadidejét pepecseléssel eltölteni. Ehelyett a szabadság utolsó hetében megcsinálok mindent, amit lehet az ügy érdekében, vagyis elrakok minden kezem ügyébe akadó zöldséget, konyhakészre varázsolva. (:
GyakoriKERDESEK.hu gondolom azért lett kitalálva, hogy kérdezzen az ember, ám legyen, ment a minősítés a válaszokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!