Miért kell a pálinkának való cefre szedés elött lerázni a szilvát a fáról? Illetve egyáltalán le kell?
Figyelt kérdés
Miért nem lehet a fáról leszedni rögtön? Múlt héten voltam segitkezni, de azt mondták, h csak ilyen módszerel lehet szedni. Kíváncsi lennék az okára!2014. aug. 23. 13:14
2/6 anonim válasza:
Mert lassabb leszedni az alját, aztán a tetejét külön lerázni.
3/6 anonim válasza:
Mert ami rázásnál lehullik, az már biztosan érett. A fáról szedve pedig belekerülhetnek éretlen, alacsony cukortartalmú gyümölcsök, melyek lassítják az erjedést, sőt, ha túl sok belekerül, tönkreteszik a cefrét.
5/6 anonim válasza:
Így van! 3-as leírta az igazságot.
6/6 anonim válasza:
A 3-mas egy részét elmondta. Te viszont ha tudod, hogy alkhol cukorbol van, akkor az édessebbet/érettebbet rakod bele. 100 liter cefre ad 2 Liter pálinkát vagy 9-et, nem mindegy. Erjedés közben válik a cukor kétfelé, fele Alkohol, fele CO2.
Egy tanács még: mindég a hordót letakarni de nem lezárni. Azért, hogy ne fertözödjön meg, (ecet lessz belöle) lezárni meg nem szabad mert a hordót szétdobja a CO2.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!