Az idén eltett lekvárt, befőttet mikor lehet fogyasztani?
nem fog kimenni belőle! De legközelebb ne tegyél bele semmit! Illetve anyu úgy szokta csinálni, hogy nem kever bele semmit, majdcsak ha lefedi fóliával kivülre tesz egy késhegyni tartósítót (most így nemtudom melyiket), így nem kerül bele, és tovább eláll! De a legfontosabb, hogy jól záró üvegekbe tedd el, az is növeli a tartósságát! Miután felbontod tárold mindig hütőben! Ha kismama volnék még a szoptatás alatt sem vállalnám be ezeket! Ha még most is raksz el lekvárokat, akkor pár üveggel készítsd úgy ahogy mondtam, sőt ha nem teszel bele semmit is eláll 1 évig legalább! Cimkézd meg, hogy azok a tartósító nélküliek.
A párom anyukája úgy készíti, hogy miután üvegbe tölti csak a leki tetekére tesz egy kis tartósítót, és fogyasztás elött azt a részt lekanalazza és kidobja. De azért így is olvad bele rendesen.
Az uzletben vasarolt kompotokban es lekvarokban is van tartositoszer. Mindegyikre ra van irva (EU-s szabaly) mibol menyii konzervalo szer van benne. De megnyugtatlak a kenyerben is van,hacsak nem magad sutod otthon. Nics olyan tartositott elelmiszer amibe nem lenne valamilyen tartositoszer.(A huskeszitmenyekben is).
Sajnos ezt nem tudjuk teljesen kihagyni,de szabalyok irjak elo mibol mennyi lehet az elelmiszerben,hogy ne karositsa az egeszseget. Úgyhogy szerintem a hazilag keszitett kompotot es lekvart nyugodtan megeheted es a gyermeknek is adhadtsz belole. (Biztos nem lattal meg konzervgyarat vagy husuzemet belurol, mert akkor nem lennek a hazi keszitesu elelmiszerekkel szemben eloiteleteid)
Bocs nem akartam senkinek elvenni az etvagyat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!